Blomberg om framtiden: "Lutar inte åt något håll"

Stanna i Tranås. Ta sig an en lokal klubb. Eller ta en paus från fotbollen kommande säsong. "Just nu lutar det inte åt något håll", säger Robin Blomberg om sin framtid som fotbollstränare.

Robin Blomberg från Frödinge har två säsonger som tränare för Tranås damer bakom sig.

Robin Blomberg från Frödinge har två säsonger som tränare för Tranås damer bakom sig.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-11-01 19:00

Robin Blomberg har en bakgrund som spelare i Frödinge/Brantestad SK och tog sedan över som tränare för klubbens damlag. De senaste två säsongerna har han varit ansvarig för Tranås FF damer i division 2. De klarade inte nytt kontrakt i år och nu är frågan om tränaren får nytt förtroende. Eller om han vill stanna kvar.

– I nuläget är det väldigt oklart. Ingenting är klart eller uteslutet när det gäller en fortsättning i Tranås. Samtidigt är jag inne i stadiet där jag funderar på vad jag själv vill, säger Blomberg som känner sig mätt på fotbollen för stunden.

– Det var en väldigt tuff säsong med Tranås. Vi fick en friplats i tvåan, men klarade inte att hävda oss mot de bästa lagen och fick kriga i botten. Nu blev det nedflyttning och då blir ju ofta frågan om ett tränarbyte aktuell.

Flera lokala lag är på jakt efter ny tränare och Robin Blomberg bekräftar att han fått förfrågningar.

– Det är två lokala klubbar som har hört av sig. De har fått samma svar. Att jag först och främst vill fundera på vad jag vill göra. Den senaste säsongen tog väldigt mycket energi och jag känner mer dränerad än vanligt. Att ta en säsong utan fotboll är också ett alternativ.

Enligt uppgifter till sporten ska Södra Vi IF vara en av klubbarna som visat intresse för Blombergs tjänster.

– Det har jag ingen kommentar till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!