Södra Vi krigade sig till en pinne i kvalet

Rena vilda västern. Ja, det var fria tyglar som gällde när IFK Oskarshamn tog emot Södra Vi i den första kvalomgången till division fyra. Slutresultatet, 3-3, säger det mesta...

Adrian Mathiasson var en av planens bästa spelare när Södra Vi fick 3-3 i kvalet mot IFK Oskarshamn.

Fotboll2019-10-06 19:46

Vinnare...? Nja, egentligen inte, men det kändes nästan så. Både när man sett matchen och av reaktionerna att döma från Södra Vi-spelarna. Och nog var de vinnare alltid, trots att det "bara" blev 3-3 i kvalmatchen. SVIF stod upp bra mot ett bollskickligt IFK. Sett till spelet var det här en match som Oskarshamn skulle ha vunnit. Laget skapade också flera hundra-karatiga målchanser och betydligt fler halvchanser. Men så fanns en viss Pontus Holm som motståndare i Södra  Vi IF...

–  Han gjorde en fantastisk match, sa tränaren Peter Magnusson om målvakten Holm.

"Pecka" var med all rätt nöjd på det sätt Södra Vi stod upp mot IFK.

–  Hade någon sagt innan att vi skulle ta en poäng, så hade jag tagit det alla dagar i veckan.

Vi fick se en jämn första halvtimme, där båda lagen hade en tydlig strategi att det var offensiven som prioriterades. Det var stundtals öppna spjäll.

Robin Hammar ordnade snyggt 0-1 efter en förnämlig framspelning av Adrian Mathiasson. Kvitteringen var också vacker, där Johan Kvarnmyr avslutade kliniskt efter inspel från kanten.

Sista kvarten var hemmalagets, mycket tack vare att Södra Vi tvingades avvara både backen Elias Hallingfors (mådde illa) och Martin Brorsson (trolig bristning). Överraskande kom därför 1-2 genom Adrian Mathiasson, som volleysköt in målet på läckert pass från Kim Johansson. I halvlekens slutminuten kom både 2-2 (Stephen Tchouate på straff) och 3-2 (Simon Johansson).

–  Det var jobbigt att de fick sitt mål precis innan paus, sa Peter Magnusson och fortsatte:

–  Men återigen visade killarna vilken moral det finns i det här laget.

Jodå, men första 15-20 minuterna i den andra halvleken var Södra Vi i princip utspelat. IFK hade ett stort bollinnehav och kom i den ena anfallsattacken efter den andra. Pontus Holm höll kvar SVIF i matchen då.

Å andra sidan skapade Södra Vi helvassa chanser när de väl tog sig fram. SVIF fick bland annat ett mål tveksamt bortdömt för offside. Adrian Mathiasson träffade också ribban.

Det gjorde också Filip Frejd, när han nickade en hörna. Men på returen höll sig inhopparen Tarek Bayazid framme och nickade in returen. Faktum är att SVIF hade en kanonchans att avgöra, men då missade Adrian Mathiasson.

–  Vi hade chanser att vinna, men vi är förstås glada för poängen, säger Magnusson.

Bäst i laget var Pontus Holm, Adrian Mathiasson och Filip Karlsson.

Det blev jämnt skägg mellan IFK Oskarshamn och Södra Vi.