Södra Vi IF föll i toppmöte med Ruda

Södra Vi IF kunde inte hota klara seriesegrarna Ruda hemma. Det blev förlust med klara 5-1, men SVIF kan ta med sig att de gjorde en riktigt bra andra halvlek.

Södra Vi föll tungt hemma mot seriesegrarna Ruda.

Södra Vi föll tungt hemma mot seriesegrarna Ruda.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2019-09-14 18:19

Södra Vi var på jakt efter viktiga poäng i sin kamp om att ta en av kvalplatserna i femman. Gästande Ruda kom med 19 segrar och en oavgjord och säkrad serieseger, men hade inte någon tanke på att slå av på takten.

Gästerna sprang tidigt ifrån till 2-0. Södra Vis Adrian Mathiasson hade en fin chans att reducera sedan, men istället kom 3-0 i anfallet efter. I halvtid var ställningen 5-0 och saken var klar.

– Vi tog ett ordenligt snack i halvtid och kom överens om att börja om från noll och göra en bra halvlek. Ruda var dock riktigt bra måste jag medge och de visade att de är värdiga seriesegrare. De är riktigt vassa framåt och har flera klasspelare som tar tillvara på chanserna, sa Södra Vis tränare Peter Magnusson.

I andra halvlek var SVIF det bättre laget och fick till en reducering till 5-1 genom Adrian Mathiasson. Laget hade ytterligare chanser att snygga till siffrorna också. 

Förlusten innebär att laget halkade ner på fjärde plats i tabellen. De har samma poäng som tvåan Stjärnan och trean Timmernabben, men klart sämre målskillnad.

– Vi har det inte i egna händer längre, men vi ska avsluta med två bra matcher så får vi se hur långt det räcker. Närmast väntar Djursdala på hemmaplan och det är ju ett derby där mycket står på spel, sa Peter Magnusson som ville ge en stor eloge till hela laget för en väldigt väl genomförd andra halvlek.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!