Södra Vi får kvala uppåt – Lojal åkte ur

När Södra Vi besegrade SK Lojal borta med 4–1 i sista omgången av femman innebar det att SVIF får kvala uppåt och att Lojal är klart för nedflyttning till sexan.

SVIF:s Filip Frejd gjorde ett av Målen när Södra Vi säkrade en kvalplats uppåt genom att slå Lojal borta med 4-1.

SVIF:s Filip Frejd gjorde ett av Målen när Södra Vi säkrade en kvalplats uppåt genom att slå Lojal borta med 4-1.

Foto: Karl Edgren

Fotboll2021-10-10 19:21

Ödesmatchen på Ekensved började annars bra för Lojal som gjorde 1–0 på straff genom Ardijan Mahmutaj. Gästerna vände sedan till 2–1 innan halvtid efter mål av Filip Frejd och Martin Brorsson. I andra halvlek ökade SVIF på till 4–1 genom Morteza Karimi och Rory Barraza.

Resultatet räckte dock inte mer än till att säkra tredjeplatsen som innebär kval uppåt för Södra Vi. Djursdala tog hem serien följda av Ariel som slog Bäckeda borta med 2–1 i sista omgången och också får kvala.

En desto tristare avslutning på säsongen blev det för SK Lojal som hamnade på nedflyttningsplats och får spela i division sex kommande säsong. Med facit i hand hade inte seger mot Södra Vi räckt för Lojal heller. Målilla besegrade nämligen IFK Västervik hemma med 4–3 i sin sista match och får därmed kvala för att hänga kvar i femman.

Målillas mål gjordes av Eric Karlström, Leo Isomettä, Martin Johansson och ett självmål. 

Storebro avslutade säsongen med förlust med 1–2 hemma mot Skede. Anton Palmér stod för hemmalagets mål. SIF klarade kontraktet tack vare bättre målskillnad än Målilla.

Diego Nicolas Toribio gjorde två av målen när Hultsfred besegrade Gunnebo borta med 3–1. Ali Kohestani gjorde det tredje i en match där HFK hade bud på fler mål. En stark avslutning på serien av HFK som dock fick nöja sig med en fjärdeplats i serien för andra året i följd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!