HM IS vann derbyt – SVIF sist i tabellen

Ett HM IS i harmoni lyckades vinna en tuff duell borta mot Södra Vi på fredagen. "Vi kämpar i alla fall ikväll och har bud på 2–1 innan de avgör. Vi har inte det lilla flytet som behövs", sa Södra Vi:s tränare Patrik Nilsson efter förlusten med 3–1.

Jonatan Green kvitterade för HM IS mot Robin Hammars SVIF.

Jonatan Green kvitterade för HM IS mot Robin Hammars SVIF.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-05-13 21:25

Södra Vi har varit med och tampats i toppen av femman flera år i följd och förväntades av många att göra det i år också. Efter förlusten mot HM IS ligger Södra Vi sist i tabellen.

– Vi var inställda på en tuff kamp. Södra Vi kom från en storförlust och jag var rädd för att de skulle vara revanschsugna nu, sa HM IS-tränare Roger Olofsson.

undefined
Rory Barazza gav Södra Vi ledningen.

Hemmalaget tog snabbt ledningen genom Rory Barazza. Målet verkade inte bekymra gästerna nämnvärt.

– När vi har börjat serien så pass bra och ständigt har gott om folk på träningarna känner man en annan harmoni, även om det går emot, sa Olofsson som snabb fick se Jonatan Green kvittera till 1–1.

– SVIF var snäppet bättre än oss i första. Det bjöds inte på mycket till spel. Det var kamp och bollar fram och tillbaka.

I andra stod det länge och vägde. Kvarten från slutet kom 2–1 genom Rasmus Samuelsson och sedan säkrade Kristoffer Oskarsson tre poäng med 3–1.

– Det var inget snack när vi väl fick in målet, sa Olofsson som framhöll ytterbackarna Djibril Bah och Kalle Hjelmland. 

I Södra Vi var det inte lika glada miner av förståliga skäl. Insatsen var ändå ett fall framåt.

– Vi är ändå där idag och tävlar och gör bra saker ute på plan. Det är en jämn match, som vi lika gärna kunde ha vunnit om vi gjort det lite bättre. Martin Brorsson och Rory Barazza gjorde det kanon på mittfältet, sa Patrik Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!