VIF-nyförvärvet inför första testet: "Blir en utmaning"

Nu närmar sig allvaret. Det tydligaste tecknet på det brukar vara årets första träningsmatcher. I helgen väntar division ett-laget Smedby på bortaplan för Vimmerby IF, vilket kan bli debuten i svartgult för Naomi Guander. "Det ska bli spännande", säger nyförvärvet.

Naomi Guander

Naomi Guander

Foto: Vimmerby IF/Arkiv

Fotboll2024-02-06 05:00

19-årige Naomi Guander är en av tre spelare som VIF dam värvat från BK Kenty inför säsongen. Utöver henne är det även anfallaren Sarah Falkevall och mittbacken Linn Arodell som anslutit till klubben.

Guander själv håller till ute på kanten i försvaret och beskriver sig själv såhär: 

– Jag är en ytterback som är snabb, teknisk och gillar att ta bollen framåt. Jag kan även spela mittback, även om det mest varit ytterback senaste tiden.

Hur har första tiden i VIF varit?

– Den har varit bra och kul att lära känna gänget, många har varit väldigt inbjudande. Det är en grupp med bra spelare som har stor potential, säger Guander.

Att ha med sig några lagkamrater från Kenty gör det såklart lättare att integreras snabbt i en ny miljö.

– Absolut, vi har haft varandra och det har därför varit enklare att komma in i det. Det är såklart lite skillnad jämfört med Kenty, när det kommer till spelsätt och sånt. Men jag tror det kan bli bra under säsongen.

Har du någon personlig målsättning med säsongen?

– Att fortsätta utvecklas och hjälpa laget till så mycket framgång som möjligt.

Och nu väntar första testet, träningsmatch mot Smedby. Hur kul ska det bli att komma igång?

– Det ska bli spännande. Det blir en utmaning, men det kan nog vara bra att starta med en tuff match, säger Naomi Guander.

Naomi Guander är ett av VIF:s nyförvärv.
Naomi Guander är ett av VIF:s nyförvärv.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!