Tränaren om vädningen: "Var bara en tidsfråga"

Underläge med 3–0 med en halvtimme kvar att spela. Ändå vann IFK Tuna med 4–3 borta mot Ariel. En osannolik vändning? Nja, inte helt ändå. "Vi var det bättre laget hela matchen egentligen, men ställde till det för oss. När vi väl fick hål på dem kändes det som att det skulle gå vägen", sa IFK-tränaren Lasse Gustavsson.

Anton Carlsson fullbordade vändning för IFK Tuna mot Ariel.

Anton Carlsson fullbordade vändning för IFK Tuna mot Ariel.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-04 15:30

Både spelarna och tränaren var förbryllade i halvtid över att Ariel hade ledningen med 3–0.

– Sett till spelet borde det snarare ha stått 4–2 till oss. Samtidigt kan det bli så när vi gör enkla misstag och inte sätter alla detaljer och tar tillvara på chanserna.

Blev det en rejäl utskällning i pausen?

– Nej, jag tror inte på den metoden. Det var mer så att vi hade en diskussion där många av spelarna kom till tals också och vi kom fram till vad vi behövde göra i andra. Innan vi gick ut så sa jag också att är det någon som inte tror på att vi kan vände det här så kan de stanna kvar i omklädningsrummet.

I andra dröjde det nästan en kvart innan reduceringen till 3–1 kom av Theo Eklund. Sedan kom 3–2 av Anton Carlsson snabbt. Ett par minuter senare drabbades IFK av en utvisning. Trots det lyckades de fullborda vändningen.

Filip Fungmark kvitterade på straff i 81:a minuten och Anton Carlsson avgjorde i 84:e.

– Känslan i andra var att det bara vara en tidsfråga innan vi skulle vända. När väl första målet kom kändes det som det skulle gå vägen. Även att vi avslutade med en man mindre.

Segern innebär att Tuna befäste sin andraplats i serien och har en seriefinal hemma mot Ruda nästa helg att se fram emot.

– Det är fem matcher kvar. Tre toppmöten och två derbyn. Det känns kul att vi har givit oss själva den här chansen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!