Åtta mål av Emma när HM IS vann serien

23 mål på sex matcher. Snacka om att Emma Sjökvist har dominerat med HM IS i fortsättningsfyran. När laget säkrade seriesegern via 10–3 borta mot Landsbro B i helgen stod hon för malalösa åtta mål.

Emma Sjökvist gjorde åtta mål för HM IS mot Landsbro.

Emma Sjökvist gjorde åtta mål för HM IS mot Landsbro.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-24 10:56

Landsbro B-HM IS 3–10

HM IS tog hem serien via fem segrar och en oavgjord match. Mot Landsbro ledde de med 4–0 i halvtid och gjorde till slut tvåsiffrigt. Emma Sjökvist var på ett sällan skådat målhumör. Hon svarade för inte mindre än åtta av målen och har därmed gjort totalt 23 av HM IS 35 mål på höstsäsongen.

– Vi tog tag i taktpinnen från första stund och så släppte vi inte taget för resten av matchen. Hela laget ska ha en eloge för att vi inte tappade fokus, sa HM IS-tränaren Stefan Frejd.

Kristina Petrovska gjorde också ett mål för HM IS. Dessutom gjorde Landsbro ett självmål.

undefined
HFK måljubel Caroline Phalén och Elsa Nilsson

Hultsfreds FK-Hvetlanda 9–2

HFK bjöd också på ett målkalas i säsongens sista match. Caroline Phalén var matchens utropstecken, och stod för hela fyra mål. Därmed gjorde Phalén 17 mål på sex matcher i höst.

Elsa Nilsson och Emma Billing gjorde två mål var och Edna Ganovic gjorde ett. Segern innebar att HFK slutade trea i serien.

Tjust B-Rosenfors IK 1–5

– En skön och rättvis seger. Vi gör en härlig laginsats. Rosenfors spelar i uppflyttningsserien till division 3 med flera lag som har ambitionen att gå upp till division 3. Vi har visat att vi står upp bra mot samtliga lag. Idag gör alla tjejer det riktigt bra. Målen gjordes av Lisen Hägg, Wilda Front, Elsa Svensson och Meja Johansson. Elsa och Meja gör sina första mål i damlaget. Det femte målet var ett självmål, sa Rosenfors ledare Niklas Hägg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!