Tvillingarna missar Tunas avgörande kvalmatch

Avgörande kvalmatch – i Tenhult. Då missar två av IFK Tunas allra bästa spelare matchen. Varken skyttekungen Anton Carlsson eller hans bror Martin Carlsson är tillgängliga för spel. "Vi ska gå på vår systers barndop och vara gudföräldrar. Typiskt att det skulle krocka med matchen", säger Anton Carlsson.

Anton Carlsson, IFK Tuna

Anton Carlsson, IFK Tuna

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-10-26 15:30

IFK Tuna skaffade sig chansen att återvända till division 4 förra helgen då de vann med 4–1 borta mot Solberga i kvalet. Anton Carlsson gjorde två av Tunas mål då och var lagets skyttekung i serien med 13 fullträffar i år.

På lördag finns varken han eller brodern Martin med på planen i den avgörande matchen mot Tenhult borta.

undefined
Martin Carlsson, IFK Tuna

– Det hade varit kul att få vara med och spela en sådan match såklart. Dopet får ändå gå före. Syrran hade satt ett datum i god tid efter att serien var slut, men nu när det blev kval blev det en krock ändå. Det är svårt att ändra ett datum för dop så laget får klara sig utan oss den här gången, säger Anton som ändå har hopp om att IFK ska kunna vinna och ta steget upp.

– Vi har ett starkt lag som mycket väl kan vinna på lördag. Det hade varit kul om de löste det så vi får chansen i fyran igen nästa säsong.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!