Krigade på hela vägen trots tuff start

Tabelljumbon Storebro fick det som väntat tufft borta mot topplaget IFK Västervik. Efter 5–0 i halvtid stod ändå Storebro upp väl och lyckades hålla nollan i andra halvlek. "Det var kul att se spelarnas inställning och att de höll humöret uppe så pass i andra", sa Storebrotränaren Torbjörn Allvin.

Storebro föll med 5-0 borta mot IFK Västervik.

Storebro föll med 5-0 borta mot IFK Västervik.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2023-06-17 16:43

Storebro var inställda på en tuff kamp på förhand och valde att starta med en fembackslinje. 

– Tanken var att ligga lågt från början och försöka hålla tätt första 20 minuterna så att motståndarna skulle bli lite frustrerade. Nu föll det på att vi släppte två mål tidigt, sa Allvin.

IFK Västervik ångade sedan på och visade prov på effektivitet när det kom till att ta tillvara på sina chanser. Det gav dem en ledning med 5–0 redan i halvtid. Noterbart är att Oskar Åberg stod för tre av målen.

– IFK är seriens bästa lag offensivt med flera duktiga mittfältare och anfallare. De är tuffa att stå emot när de kommer med fart. Sedan släppte vi ett par av målen på fasta situationer också.

Trots det klara underläget slutade bortalaget inte att kämpa i andra halvlek. Tränaren var väldigt nöjd med inställningen som spelarna visade.

– Man blir stolt som ledare av att se laget stå upp och visa prov på moral i det läget. Det var riktigt starkt gjort att spela 0–0 i andra halvlek mot ett så pass bra lag.

Förlusten innebar att Storebro ligger kvar på elfte och sista plats i serien. Redan på tisdag får de chans till revansch då Djursdala kommer på besök.  Det kan bli en gastkramande tillställning mellan två lag i starkt poängbehov.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!