Tre mål av Gustafsson när Gullringen vände och vann

Gullringen var illa ute hemma mot Stensjön i underläge 2–0. Till slut vann de med klara 5–2. Mycket tack vare tre mål av Ricky Gustafsson. "Det satt skönt med målen och framförallt segern", sa han.

Ricky Gustafsson visade vägen för Gullringen med tre mål när laget vände och vann hemma mot Stensjön.

Ricky Gustafsson visade vägen för Gullringen med tre mål när laget vände och vann hemma mot Stensjön.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-28 21:42

Trots den klara segern såg det jobbigt ut för Gullringen från början. Belmin Music placerade in 1–0 efter fem minuter med ett välriktat skott. I den 23:e minuten kom dessutom 2–0 genom Aleen Ali som hade marginalerna på sin sida.

– Första målet var en drömträff, men vid andra tyckte vi det var klar offside, sa Karlo Goranci.

Gullringen agerade beslutsamt och visade direkt att de ville ösa på framåt. Ricky Gustafsson reducerade till 2–1 i 28:e minuten. Sedan följde en kavalkad i målchanser för hemmalaget som ändå inte lyckades kvittera innan halvtid.

– Vi höjde oss rejält spelmässigt andra halvan av första halvlek och hittade igenom deras försvar gång på gång. Det är bara märkligt att vi inte gör mer än ett mål.

I upptakten av andra halvlek var Gullringen illa ute två gånger om. Stensjön fick till ett par farliga avslut, men Petter Gustafsson avvärjde förtjänstfullt.

undefined
Melker Johansson gjorde viktiga 2-2.

Istället kom 2–2 åtta minuter in i andra halvlek. Melker Johansson kom loss på kanten och avslutade iskallt. Tre minuter senare var vändningen ett faktum. Gullringen fick med sig en straff som Ricky Gustafsson förvaltade.

Drygt tio minuter senare punkterades matchen definitivt då Deart Agushi gjorde 4–2. Ricky Gustafsson hann sedan även göra 5–2 och sitt tredje mål för kvällen knappa kvarten från slutet.

Matchvinnaren fick byta och vila sista kvarten och kunde se sitt lag hålla i och inkassera tre poäng.

– Jag står på två gula kort och ville inte riskera en varning till och bli avstängd, så bytet var en ren säkerhetsåtgärd, sa Gustafsson som både gav och tog emot en del smällar under matchens gång.

– Jag trivs med den här typen av matcher, när det är ge och ta och lite skönt snack.

undefined
Ricky Gustafsson klipper till och reducerar till 2-1.

Vad säger du om dina mål?

– Jag hade många lägen idag och kunde ha gjort fler. Det första var en riktig fullträff, sen fick vi en straff som de tog lite klantigt. Tredje målet kunde jag bara placera in bollen.

Gustafsson står nu på elva mål totalt och är näst bäst i serien på det.

– Ricky gör det väldigt bra, men hela laget ska ha beröm. Vi viker inte ned oss trots den jobbiga starten och visar att vi är bättre. Sedan är fotbollen konstig ibland. I första spelar vi jättebra och gör ett mål. I andra är vi lite sämre, men då gör vi fyra. Huvudsaken är dock att vi vinner, sa Karlo Goranci.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!