IFK Tuna hoppas på positiva besked från skyttekungen

Det har inte gått många dagar sedan IFK Tuna avslutade sin säsong där man var nära att kvala sig uppåt till division 4. Men det blir en säsong till i femman och man kan spetsa till truppen med ett starkt nyförvärv. HFK:s Diego Toribio Urrutia har tidigare provtränat med klubben och nu hoppas man på ett positivt besked från skyttekungen.

 Tuna hoppas att skyttekungen Diego Toribio Urrutia väljer spel i IFK-tröjan nästa säsong.

Tuna hoppas att skyttekungen Diego Toribio Urrutia väljer spel i IFK-tröjan nästa säsong.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-11-03 14:29

– Absolut, det är en jätteduktig fotbollsspelare som gör 20 till 25 mål per säsong. Det tackar man inte nej till. Han är intressant men det är ingenting som är klart än. Det är mycket som ska stämma in. Han är intresserad av att spela för oss men han kommer testa hos flera andra klubbar som han har en öppen dialog med. Diego är på vår radar, säger IFK Tunas Hampus Nilsson.

Under frimånaden kommer man presentera spelare till nästa års trupp.

– Då kommer det att hända en del.

Hampus Nilsson vill påpeka samtidigt att man är nöjd med den truppen som man har och man hoppas att det inte kommer ske några större förändringar.

undefined
IFK Tuna kvalade till division fyra, men föll där. Nu får de spela i femman även nästa säsong.

– Ska jag vara ärlig så har vi en bra trupp som gjorde ett fantastiskt år. Det är många yngre spelare kombinerat med äldre. En bra grupp som jag gärna ser behålla och bygga vidare på. Men vi vill såklart förstärka på vissa delar. 

Vad säger du om er säsong?

– En bra säsong som vi är nöjda med. Sedan hade det varit kul att gå upp i fyran men vi hade flera som gjorde sin första säsong som senior. Det kan vara bra för dem att köra ett år till i femman. Jag tror att det kommer bli bra även nästa år. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!