Johansson ordnade oavgjort i premiärderbyt

1–1 i den första träningsmatchen mot uppflyttade lokalkonkurrenten Tjust. Det var en bra start för Vimmerby IF dam. "Det finns inget att anmärka på", sa vikarierande VIF-tränaren Håkan Ericsson.

Nathalie Johansson kvitterade till 1-1 mot Alicia Strands Tjust.

Nathalie Johansson kvitterade till 1-1 mot Alicia Strands Tjust.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2022-02-19 15:33

Vimmerby tampades med Tjust om seriesegern i division två förra säsongen. Gamlebylaget gick segrande ur den striden och har en säsong i division ett att se fram emot. På lördagen visade VIF ändå att de håller jämna steg med sin lokala konkurrent.

Efter en mållös första halvlek kom 1–0 till Tjust genom Gabriella Krüger tidigt i den andra. Gästerna ville inte ge sig i första taget och kvarten från slutet kom kvitteringen. Lagets speciella målskytt Nathalie Johansson stod för den.

– 1–1 får se som fullt rättvist. Det var första träningsmatchen för båda lagen och med tanke på det såg det fullt godkänt ut spelmässigt. Utöver målen hade båda lagen var sin stolpträff och ett par halvchanser till, summerade Håkan Ericsson matchen.

Hela truppen fick speltid efter att VIF gjort flera byten i andra halvlek.

– Det visar på en bra bredd hos oss. Alla ska ha beröm för insatsen, men två spelare stack ut lite extra. Nyförvärvet Elin Lindqvist och comebackande Mia Anspach. De bildade mittbackspar och övertygade såväl i försvar som anfallsspel. Det är bra att ha med sig att de funkar bra på den positionen också.

– Klart att det var lite nervös eftersom det var premiär, men jag tycker att vi gjorde en bra insats för att vara första matchen. Det är alltid speciellt att möta Vimmerby, sa Tjusts målskytt Gabriella Krüger om matchen.

Vimmerby och Tjust spelade 1-1 i lördagens träningsmatch.
Vimmerby och Tjust spelade 1-1 i lördagens träningsmatch.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!