Skyttedrottningen Hegerberg sköt Lyon till semi

Förlust i Turin. Men i returen på hemmaplan vände Lyon på steken – och nu väntar en helfransk Champions League-semifinal mot PSG.

Ada Hegerberg. Arkivbild.

Fotboll2022-03-31 22:54

Juventus skrällde och vann med 2–1 i det första mötet och var därmed i förarsätet inför returen på Parc Olympique Lyonnais.

Men det här blev en tung kväll för Juve med Lina Hurtig och Linda Sembrant med från start.

I matchminut 33 nickade Ada Hegerberg, nyligen uttagen i det norska landslaget efter en fem år lång bojkott, in 1–0 för Lyon. Målet var 26-åringens 57:e i Champions League-sammanhang, ingen annan har gjort lika många mål.

Och två minuter senare small det igen.

Till skillnad från 1–0-målet kom 2–0-målet från ett inlägg från andra kanten, den här gången högerkanten. Melvine Malard satte pannan till bollen och det var utökat.

Med kvarten kvar att spela gjorde sedan Catarina Macario 3–0 för hemmalaget. 22-åringen bjöd på en läcker vändning inne i straffområdet innan hon skickade in trean från nära håll.

Juve skapade däremot nerv när Andrea Staskova reducerade med sex minuter kvar av ordinarie tid, men fler mål än så lyckades inte italienskorna få dit.

3–1 till Lyon, 4–3 över två matcher, och Lyon till semifinal. Väl i semin väntar nu en helfransk duell. På andra sidan: Paris Saint-Germain.

Amanda Nildén blev inbytt för Juventus med tio minuter kvar att spela. Målvakten Emma Holmgren fick följa sitt Lyons avancemang från bänken.

I den andra semifinalen ställs Wolfsburg mot Barcelona.