Skyttedrottningen har satt ner foten

Nathalie Johansson är tillbaka – med besked! I sina två första seriematcher från start efter den allvarliga knäskadan har hon gjort hattrick. "Jag är överraskad själv att det har gått så pass bra", säger hon inför mötet mot Studenterna.

Natahlie Johansson har gjort sju mål i de två senaste seriematcherna.

Natahlie Johansson har gjort sju mål i de två senaste seriematcherna.

Foto: Thomas Augustsson

Fotboll2020-08-22 10:45

1–0, 2–0 och 3–0 mot Borens IK. Och samma sak senast mot Svärtinge. Nathalie Johansson förtjänar återigen epitetet: målvakternas skräck. I de två senaste seriematcherna med Vimmerby har hon gjort sju mål. 

– Det har gått bra, men jag känner att jag inte är där jag riktigt vill vara än. Jag saknar en del både fysiskt och med matchtempot, men det blir bättre och bättre. 

Hon har verkligen visat hur viktig hon är för laget i de här matcherna. Och det är inte direkt någon högoddsare om hon visar det igen, på söndag. 

Är det stor skillnad på motståndet i tvåan jämfört med division ett?

– Ja, det tycker jag. Det är stor skillnad. I ettan mötte man lag som var bättre och starkare som kollektiv. 

Studenterna på bortaplan låter på förhand som att det ska rassla in ännu en given trepoängare på kontot. 

Tränaren Mikael Rinaldo:

– Visst, det är ett lag som vi ska slå. Känslan är att vi är ett bättre lag än Studenterna, men det gäller att vi inte tror att det bara är att gå ut och ställa ut skorna. Vi måste ha fullt fokus. 

I Linköpingslaget spelar numera den tidigare VIF-spelaren Vilma Winqvist. VIF får klara sig utan Elin Ryd (flyttat), Mia Anspach, Malin Engström och Moa Nyström. Å andra sidan är mittbacksparet Malin Söderlund och Greta Koponen tillbaka, där även Molly Levin går in i truppen. Allis Nilsson är målvakt. 

Truppen: Allis Nilsson - Julia Rosin, Malin Söderlund, Greta Koponen, Malin Blidfors - Stina Kägo Bragsjö, Andrea Lundgren, Emma Wessman, Elin Börjesson - Nathalie Johansson, Julia Wirsén. Bänk: Svea Backstad, Molly Levin och Natalie Milton samt ytterligare en spelare som tas ut efter B-lagsmatchen. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!