Så gick det i heta kommunderbyt – Betygen: De var bäst

Full pott och tre raka segrar. Nu utökade IFK Tuna sviten till fyra raka. Detta efter vinst med 3–1 borta mot Storebro. Här är betygen för de bästa spelarna i respektive lag. "Skönt att vinna. Det var en tajt match", säger tränarparet Lasse och Mattias Gustavsson.

IFK Tuna jublar efter Anton Carlssons 1-0 mot Storebro.

IFK Tuna jublar efter Anton Carlssons 1-0 mot Storebro.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-05-16 21:43

Visst blev det en ny seger för topptippade IFK Tuna, men de fick slita för segern mot ett hårt arbetande Storebro. Avgörandet kom med en kvart kvar då matchens bäste spelare Filip Fungmark efter en lång sekvens vid straffområdet slog till med ett välplacerat skott utom räckhåll för Storebromålvakten Fredrik Kindstrand Ströberg. På övertid kom sedan 1–3 genom ett fint avslut av Hampus Nilsson. 

– Det var härligt att vi lyckades vinna och till slut vinner vi rättvist, trots att det kunde ha slutat lite hur som helst efter att Storebro haft ett par bra chanser i början av andra, säger Mattias Gustavsson. 

Trots att han inte var helt nöjd spelmässigt så var det Tuna som tog kommandot och förde spelet första halvtimmen. Välförtjänt kom också 0–1 genom Anton Carlsson. Kvitteringen dröjde inte särskilt länge, då Erik Jigsved tryckte in 1–1 efter fint förarbete av Richard Quimbay Altamar. 

I inledningen skapade sedan hemmalaget två vassa chanser, som inte resulterade i mål. Istället kom 1–2 efter hårt tryck av nämnde Fungmark. Det var avgörande. 

– På det stora hela gör vi det bra, mot ännu ett topplag. Vi sliter och jobbar hårt för varandra, men vi lyckas inte få fast bollen som vi vill och skapa långa anfall. Vi visar ändå stark vilja och bra glöd. Tuna vinner trots allt rättvist, säger Storebros tränare Peter Magnusson. 

BETYGEN

Storebro IF:

3 stjärnor: Erik Jigsved

Var ett orosmoment för Tuna, jobbade stenhårt och tryckte också in kvitteringen till 1–1 i den första halvleken. 

2 stjärnor: Mahmoud Moustafa

Låg ofta rätt i position och läste spelet på ett bra sätt. Har växt in i seniorfotbollen och division fem väldigt snabbt. 

1 stjärna: Dzenan Hrnic

Tuff, resolut och stod för en stark insats mot ett offensivt skickligt Tuna. 

IFK Tuna: 

3 stjärnor: Filip Fungmark

Var hur lugn som helst med bollen, i alla lägen. Han är inte bara bolltrygg utan läste spelet föredömligt och skapade sig själv tid och yta. Satte avgörande målet med en kvart kvar. 

2 stjärnor: Martin Carlsson

Ville hela tiden delta i uppspelsfasen och gjorde också det mycket bra. Var också säker i defensiven. 

1 stjärna: Walid Hassan

Har normalt sett en offensivare roll, men skötte sig utmärkt som ytterback. 

Erik Jigsved gjorde mål för för Storebro IF mot IFK Tuna.
Erik Jigsved gjorde mål för för Storebro IF mot IFK Tuna.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!