Robin Blomberg blir ny tränare i Tranås

Det blev snöpligt nog inget division två-spel för tränaren Robin Blomberg förra säsongen med Frödinge. Klubben kom inte till spel. Men 2022 är det dags för Blomberg att äntra division två-scenen – i en annan klubb. "Det är ett lockande uppdrag".

Robin Blomberg har tränat Frödinge i många år. Nu byter han till Tranås. Här är ett möte mellan klubbarna.

Robin Blomberg har tränat Frödinge i många år. Nu byter han till Tranås. Här är ett möte mellan klubbarna.

Foto: torbjörn allvin

Fotboll2021-12-20 18:00

Ni vet hur det var. Frödinges damlag tog klivet upp i division två. Då togs beslutet att hoppa av på grund av spelarbrist. Nu blir det fotbollscomeback både för klubben FBSK och tränaren Robin Blomberg. Frödinge börjar troligen om i division fyra – och för Blomberg väntar division två med Tranås/Torpa, vilket Tranåstidning var först att rapportera om. 

– Jag har bara positivt att säga och har fått ett jättebra intryck. Det är en stor och välskött förening, menar Blomberg och tillägger att förutsättningarna är bästa tänkbara. 

– Anläggningen är kanonfin, alla spelare i A-truppen är kontrakterade och miljön känns både rolig och utvecklande. Både för spelare och ledare. Det här kändes rätt från början och var också lite av det jag eftersökte. 

Han säger att Frödinge aldrig var aktuellt igen, trots att laget nu gör en återstart. 

– Det värmer verkligen i mitt hjärta att det löste sig så bra. Jag har varit lite delaktig i processen och det var jätteviktigt att det blev klart med Daniel Wessman så pass tidigt. 

Vad är ditt mål med ditt nya uppdrag?

– Först och främst ville jag ha ett miljöombyte och att det blev Tranås känns verkligen bra, på alla sätt och vis. Jag ser det som en spännande utmaning. Jag känner att det är bra för min utveckling som tränare och vill förstås att tjejerna i laget ska utvecklas. 

Förra året blev det ingen fotboll för dig. Hur var det?

– Klart att jag saknade det. Jag kände att jag ville ha ett nytt tränaruppdrag till den här säsongen som kommer. Framför allt saknar jag tävlingsnerven och matchsituationerna. 

Robin Blomberg höll i sin första träning i lördags. Efter nyår brakar det igång på allvar, med tre pass i veckan. 

Tranås. Vad kände du till om dem innan?

– Vi mötte dem med Frödinge i division två 2019, sen har vi stött på dem i trean med deras B-lag 2020. Sen känner jag till ett par spelare, inte minst Hanna Sparv. Det är en skicklig forward. 

Enligt serieförslaget kommer Tranås att möta bland andra Vimmerby IF. Något som Blomberg ser fram emot.

– Serien överlag känns spännande, med många bra lag. Det blir tufft motstånd. 

Du bor i Vimmerby och det är en bit till Tranås. Hur ser du på resorna?

– Ingen fara, jag får ta den närmaste vägen över skogen, haha.  Dessutom gillar jag att sitta bakom ratten. Vissa säger att det är bättre att ta Eksjövägen, men den är faktiskt betydligt längre. Och någonstans lockade själva uppdraget i sig så pass mycket att jag vill ge det här en chans.

Robin Blomberg är lockad av sitt nya tränaruppdrag i division två.
Robin Blomberg är lockad av sitt nya tränaruppdrag i division två.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!