Skorna upp på hyllan: "Det har varit min plan"

Risken är uppenbar att Vimmerby IF tappar en av sina allra bästa spelare. "Jag tror att jag lägger skorna på hyllan. Det har varit min plan", säger Mia Anspach.

Vimmerbys snabba yttermittfältare Mia Anspach kommer förmodligen att lägga skorna på hyllan.

Vimmerbys snabba yttermittfältare Mia Anspach kommer förmodligen att lägga skorna på hyllan.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2020-12-14 12:01

Den rutinerade yttermittfältaren har i flera år varit tongivande i Vimmerby IF. Med sin oerhörda snabbhet och sina framspelningar har hon legat bakom många mål. Nu verkar det som att hon gjort sitt på fotbollsplanen – eller?

– Det står inte helt skrivet i sten. Jag har haft en dialog med både Micke Rinaldo (huvudtränare) och Håkan Ericsson (assisterande). Vi får väl se om jag får suget tillbaka, men just nu känns det inte så. 

Känns det vemodigt att förmodligen lägga av efter alla dessa år?

– Det kommer det säkert att göra när det är tid för den trevliga delen av fotbollen, när gräset är grönt och solen skiner. 

Vad är den främsta anledningen till att du slutar?

– Mina skador. Jag har stora problem med mina knän och gjort korsbandsoperationer och även meniskingrepp i båda knäna. Jag vill gärna kunna känna mig fräsch i kroppen när jag blir lite äldre. Dessutom har jag småbarn och vill vara aktiv med dem också. 

Hur mår dina knän nu?

– Hyfsat, men jag har fortfarande känningar efter att jag fick en smäll i den sista seriematchen mot Kenty. 

Mia Anspach bor i Gullringen. På frågan om spel i Gullringens GoIF skulle kunna vara aktuellt för att varva ner, kommer svaret snabbt:

– Nej, det är inte aktuellt och inget som lockar mig. Jag tror att skaderisken kan öka om jag spelar på lägre nivå. Ska jag spela, så gör jag det i Vimmerby. 

Om det inte blir spel, så kommer hon att lämna ett tomrum efter sig i VIF. Själv tycker hon att den gångna säsongen (2020) var sådär:

– Beroende på coronan, så blev det en hattig och lustig säsong på många sätt. Det var inte lika roligt att spela. Däremot är jag jättenöjd med säsongen innan, 2019. När jag tänker tillbaka på den så är jag faktiskt lite stolt. Jag var tillbaka efter barnafödande och då gick det bra. 

Vad krävs för att VIF ska kunna hota om seriesegern nästa år?

– Jag tycker inte direkt att det är något som ska göras annorlunda mot de senaste åren. Vi slutade tvåa i år och det är små marginaler som avgör. Vi gjorde det bra och det gäller bara att behålla skärpan. Det känns som att det kan gå bra nästa år också. 

Vimmerby har lyckats behålla stora delar av truppen, där Malin Blidfors (Västervik), Malin Engström (Tjust) och troligen då även Mia Anspach (slutar) finns på förlustkontot. 

Mycket tyder på att Mia Anspach lämnar fotbollen.
Mycket tyder på att Mia Anspach lämnar fotbollen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!