Skarpt läge för Österbymo

Österbymo har inte vunnit en match sedan i början av maj och ligger sist i serien. Till morgondagens match hoppas man att den negativa trenden ska vända.

Jörgen Damm och Österbymo ligger sist i division fyra inför morgondagens match.

Jörgen Damm och Österbymo ligger sist i division fyra inför morgondagens match.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-06-25 16:01

IFK Österbymo har haft det tufft i division fyra under en längre tid nu. Laget ligger sist i serien med fem inspelade poäng och kommer från en tung förlust borta mot Anneberg senast. På tisdag kväll ställs Österbymo mot mittenlaget Hvetlanda GIF på bortaplan och måste ta poäng för att förbättra läget.

– Varje match är lika viktig för oss nu och det gäller att ta poäng. Samtidigt får vi inte vara desperata utan vi måste fortsätta jobba vidare, säger Österbymos tränare Jörgen Damm.

Tabelljumbon Österbymo har också andra bekymmer utöver tabelläget. Frånvarolistan har varit lång inför varje match och läget ser knappast ljusare ut till morgondagens match mot Hvetlanda. – Vi har blivit vana vid att ha många frånvarande, det har blivit en trend. Men vi får göra det bästa av det vi har och jag tycker vi åker till matchen med en slagkraftig trupp.

Vad blir viktigast mot Hvetlanda?

– Att fortsätta trumma på och jobba som ett lag. Vi kan inte förändra så mycket utan måste hålla ihop defensiven och vara alerta när chanserna ges, säger Damm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om