Första testet för nykomlingen: "En bra morot"

Knappt två månader kvar till seriepremiären. På lördag väntar första träningsmatchen för nykomligen Hultsfreds FK. "Det är en bra morot för spelarna att äntligen få komma ut och lira på riktigt", säger tränaren Sebasthian Svensson.

HFK-tränaren Sebasthian Svensson ser fram emot säsongens första träningsmatch till helgen.

HFK-tränaren Sebasthian Svensson ser fram emot säsongens första träningsmatch till helgen.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-02-17 07:00

Det är en torsdagskväll i februari det grönvita laget samlas i bollhallen på Hagadal för ännu ett träningspass. Ett par av spelarna biter ihop och tränar i kortbyxor. För lagets chilenske skyttekung Diego Urrutia är det långbyxor som gäller. Och en rejäl mössa på huvudet.

– Det är alltid kallt här inne, konstaterar tränaren Sebasthian Svensson som står och huttrar tillsammans med kollegorna i ledarstaben.

– Spelarna ska ändå vara glada att de slipper träna på grus. Vi pratade om det för ett tag sen. Av spelarna i dagens lag är det bara Alexander Gustafsson som har erfarenhet av det faktiskt. På det viset är spelarna lite bortskämda.

undefined
Hemvändaren Alexander Gustafsson såg rapp ut på träningen.

Ett 15-tal spelare är samlade för kvällens pass som är ett av totalt tre för veckan.

– Vi saknas några av handbollskillarna som tränar i sporthallen. Annars har det varit bra uppslutning under försäsongen. Mellan 14 och 18 spelare är ganska lagom när vi tränar på den mindre ytan i bollhallen.

Hur är träningen upplagd?

– Så här långt har vi kört två rena fotbollspass i veckan där jag vill ha mycket boll med i allt vi gör. Sedan har vi haft ett rent fyspass där vi tränat på Nordic Wellness. Där får spelarna chansen att träna igenom hela kroppen. Tack vare att en av deras instruktörer håller i träningen så får spelarna en annan röst att lyssna på också. Det kan ju vara bra ibland, säger Svensson med ett snett leende.

När spelarna värmt färdigt samlar tränaren gruppen och berättar om upplägget på dagens träning. Passningsövningar följt av mycket spel är det som står på menyn.

– Jag vill se tempo och riktigt hög intensitet. Kan vi klara att hantera bollen bra under hård belastning på mindre ytor så utvecklas spelarna.

undefined
Målvakten Jesper Rüdiger har gjort comeback.

Målvaktstränaren Anders Tuvesson har fått ytterligare en adept att drilla. Jesper Rüdiger är med på kvällens pass.

– Han gör comeback och breddar truppen på målvaktspositionen. Det känns bra.

Ett nyförvärv som inte är med och tränar är Rasmus Samuelsson.

– Han kände sig lite krasslig och missade träningen idag. Annars har han varit igång och tränat ett par veckor efter sin skada och sett riktigt bra ut. Han kommer tillföra en ny dimension i vårt spel. 

På lördag får laget ett första test på var de står. Nyblivna division fem-laget Ankarsrum väntar då i en träningsmatch.

– Det blir en lagom start.

Skyttekungen Diego Urrutia har klätt på sig ordentligt i kylan i bollhallen.
Skyttekungen Diego Urrutia har klätt på sig ordentligt i kylan i bollhallen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!