Skadade Jimmy Durmaz: "Jag ber till gud"

Läget i tabellen är prekärt – och AIK:s skadelista blev dessutom längre. –Jag ber till gud att jag ska kunna spela mot Elfsborg, men det ser väldigt mörkt ut, säger Jimmy Durmaz.

AIK-mittfältaren Jimmy Durmaz tvingades kliva av matchen mot Kalmar FF med en axelskada.

AIK-mittfältaren Jimmy Durmaz tvingades kliva av matchen mot Kalmar FF med en axelskada.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Fotboll2023-06-04 18:16

Den förre landslagsmittfältaren var den stora profilvärvningen när han blev klar i vintras. Men Durmaz har haft svårt att hitta sin roll i ett AIK som letat efter sin identitet under våren.

Nu fick han chansen från start för andra matchen i rad – och visade vad han kan i ett AIK som stod för säsongens främsta spelmässiga prestation.

Durmaz utgick skadad

Då gick han sönder och tvingades till ett byte.

– Jag ska undersöka det i morgon. Något är ur led i axeln. Jag vet inte exakt, säger Durmaz som efter 1–1-matchen mot Kalmar FF mötte medierna med vänsterarmen i en mitella.

– Vi känns som elva lejon där ute. De har inte en chans. Vi äter dem i varje del av planen. Vi gör det riktigt bra. Vi har alla delar på plats utom att göra målen, säger Durmaz.

Risken är stor att han missar söndagens hemmamatch mot Elfsborg, den sista innan sommaruppehållet tar vid.

– Det är tufft att åka på det här när jag kommit in i laget ordentligt. Jag märker på planen att jag har lagets förtroende, säger Durmaz.

"Länge sedan"

Mittbacken Sotirios Papagiannopoulos tror att AIK hittat en grund att bygga vidare på för att ta sig bort från det allsvenska bottenträsket.

– Äntligen såg det ut som AIK. Det var länge sedan. I dag var första gången vi visade på planen det vi har snackat om. Vi har försökt hålla det positivt nere på Karlberg (träningsanläggningen). Nu försöker vi blicka framåt.

Han tackar också supportrarna för stödet.

– De är fantastiska, vilka fans. Från minut ett till minut 90 försökte de pusha oss. Det hjälpte mycket, men inte hela vägen till en seger. Det är en match vi dominerar och det var starkt att komma tillbaka efter straffmissen (Omar Faraj) och deras mål.

– Det är inte mycket som går med oss nu, men jag hoppas att det kommer, säger "Sotte".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!