Tuff uppgift direkt för traktens bästa fotbollslag

Första träningsmatchen för säsongen. Gissa om Greger Johansson är laddad inför Kisas möte med Åtvidabergs U19 borta. "Det blir faktiskt första gången sedan jag tog över laget som vi kan genomföra en riktig försäsong med träningsmatcher", säger han.

Greger Johanssons Kisa BK spelar första träningsmatchen mot Åtvidabergs U19 borta på söndag.

Greger Johanssons Kisa BK spelar första träningsmatchen mot Åtvidabergs U19 borta på söndag.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-02-20 08:30

Kisa BK har gått som tåget sedan Greger Johansson tog över som tränare. Serieseger i division fem 2020 följdes upp med en ny triumf och avancemang 2021. När laget förbereder sig för division 3 får de chansen att göra det på riktigt.

– Ja, de senaste två säsongerna har förkortats till följd av coronarestriktioner. Nu har vi kunnat förbereda oss på ett helt annat vis och har sex träningsmatcher inbokade med A-laget och fyra med B-laget, som ska spela i division fem, säger han.

Vad betyder det för er?

– Tidigare har vi tvingats bestämma oss för en linje och sedan kört på det. Nu får vi en chans att prova oss fram med lite olika sätt att spela. Det är extra viktigt när vi har så många nya spelare i laget. 

Första träningsmatchen spelas mot Åtvidabergs U19-lag på söndag.

– Det blir en bra värdemätare att möta ett ungt och bollskickligt lag. Vi saknar några av de nya spelarna i laget, men kommer med en stark trupp. Jag lägger inte så stor vikt vid resultat så här tidigt på säsongen.

Kisas premiärtrupp: Isak Ganbrant, Jonatan Andersson, Martin Höglind, Jakob Lindblom, Kevin Dahl, Oskar Grönqvist, Hannes Blomberg, Vinicius Rodriguez, Hampus Härnström, Lorenzo Larky, Erik Lindblad, Erik Lindblom, Yasin Abbas, Abas Shekh, Samuel Lindell, Daniel Arnesson Malmström, Philip Wahl, Rasmus Bexell och Adam Härnström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om