Ska Hultsfred ta revansch?

Vårsäsongen avslutas på bästa sätt. HFK mot Tuna i ett häftigt derby på Knektavallen. Båda lagen är sugna på vinst så det blir en fartfylld match att vänta. – Det är ingen som kommer hålla tillbaka, säger Tuna-tränaren Stefan Larsson.

Abrahim Jabateh är tillbaka för Hultsfred i den heta derbymatchen mot Tuna.

Abrahim Jabateh är tillbaka för Hultsfred i den heta derbymatchen mot Tuna.

Foto:

Fotboll2017-07-06 08:00

Sommaruppehållet står för dörren men innan dess väntar en het match. Hultsfred tar emot Tuna i ett derby som alltid brukar sluta målrikt.

– Det är motiverande att åker ner till Hultsfred. Matcher med derbykaraktär betyder mycket folk och täta matcher, menar Stefan Larsson.

Tuna kommer med en pinne i ryggen senast mot VFF. IFK gjorde en stark andra halvlek och hämtade upp ett 0-2-underläge. Formkurvan pekar uppåt tycker Larsson:

– Det känns rätt bra. Tycker det var starkt av oss att komma ikapp mot ett topplag som Västervik.

5-2 senast

Vårmötet mellan de både lagen slutade med en övertygande 5-2-seger för IFK Tuna. Tuna stod för en riktigt stark insats och hoppas kunna stå för en repris ikväll.

– Vi gjorde det bra i den matchen. Vi straffade deras backlinje rätt så ordentligt, säger Larsson.

HFK:s insats i den matchen är något som Krister Borgh inte gläds åt:

– Vi var så jävla dåliga. Vi visste inte vad som krävdes. Ikväll måste vi vara med från början och ta jobbet för varandra.

Nyckeln till vinst för Hultsfred är att vara med på Tunas vassa omställningar och sätta dit målchanserna de får.

Ibbe tillbaka

Abrahim Jabateh, som saknades i förlustmatchen för HFK mot Kalmar Södra senast, kommer bli ett giftigt vapen för hemmalaget ikväll.

– Vi vägde lite lätt mot Södra senast. Så visst blir det lite mer fart och tyngd med Ibbe på planen, säger HFK-tränaren Krister Borgh.

Utöver Ibbe får hemmalaget tillbaka åtta spelare i form av bland annat Kevin Olsson och Alexander Gustafsson. Dock kommer Sebastian Strömbom inte vara tillgänglig för spel i derbyt. I Tuna är Filip Gustavsson avstängd, Daniel Öhlund bortrest och Simon Pettersson finns det vissa frågetecken kring. Han fick en smäll mot VFF så Tuna-lägret är osäkra om han kommer till spel. Derbymatchen är den sista i serien innan sommaruppehållet. Tabellmässigt skiljer det inte mycket lagen emellan. Hultsfred ligger på en nionde plats med 14 poäng och två placeringar över med 15 inspelade poäng ligger Tuna. En trepoängare kan vara vital i den väldigt jämna serien.

Hur skulle det kännas med en trea, Borgh?

Jävligt skönt och välbehövligt innan uppehållet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!