Sista testet inför tuffa premiären

Gamla storlaget Lindsdal på bortaplan. Sedan är det dags för seriepremiär mot ett annat tidigare elitlag, Jitex. "Känns att vi börjar närma oss nu", säger VIF-tränaren Jonas Karlsson.

I helgen har Vimmerbys damlag genrep mot Lindsdal.

I helgen har Vimmerbys damlag genrep mot Lindsdal.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad

Fotboll2019-04-05 16:20

Premiären är bara en vecka bort. Då börjar allvaret. Vimmerby står inför en ny spännande, oviss säsong i division ett. Den andra på raken. På söndag är det genrep mot Linsdal. Då är det tänkt att mycket av det man tränat på ska sitta.

Ni har inte spelat på ett tag. Hur går tankarna kring det?

– Det ska bli skönt att spela igen. Vi fick stå över förra helgen, samtidigt så tror jag inte att det var helt fel. Vi har matchat mycket och tränat mycket. Nu fick vi ett break. Jag tycker faktiskt att det har märkts att vi haft en ännu bättre energi nu i veckan, säger Jonas Karlsson.

Söndagens match blir ett viktigt test inför vad som komma skall. Och VIF kommer till start mot Lindsdal med ett starkt lag, där comebackande Mia Anspach får ta klivet upp som yttre mittfältare.

– Det blir spännande att få se henne i den positionen. Hon har mest varit back tidigare. Mia är ifatt träningsmässigt nu och det ska bli intressant att följa henne.

Vimmerbys nye tränare tycker att det har skett en märkbar utveckling sedan de första träningarna på försäsongen, och fram till nu.

– Det största skillnaden och det jag är mest nöjd med, är hur vi förbättrat vårt försvarsspel. I början var det mycket fokus på markeringsspelet. Nu har vi blivit mycket bättre på att stänga ytor och att ligga rätt i positionsspelet. Vi märker en tydlig förbättring i det och i vårt sätt att tänka på planen.

Vad vill du se i matchen mot Lindsdal?

– Att vi håller koncentrationen och vårt fokus i 90 minuter. Att vi hittar våra roller på planen och jag tror också att vi har en växel till i vårt offensiva spel.

Vimmerby IF mot Lindsdal

Laget: Elin Rydh - Nathalie Milton, Greta Koponen, Malin Söderlund, Matilda Strömdahl - Vilma Winqvist, Anna Karlsson, Andrea Lundgren, Alicia Strand, Mia Anspach - Nathalie Johansson. Bänk: Frida Pöder, Julia Rosin, Moa Thorstensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!