Sista chansen för Tuna: "Fokus på en bra prestation"

IFK Tuna har en liten chans att rädda sig kvar i fyran. Seger i derbyt hemma mot Gullringen på lördagen och ett oavgjort resultat mellan Hallby och Bankeryd skulle innebära att de får chansen att kvala sig kvar.

Martin Carlsson är tillbaka i Tuna efter att ha varit avstängd senast.

Martin Carlsson är tillbaka i Tuna efter att ha varit avstängd senast.

Foto: Ossian Mathiasson

Fotboll2021-10-08 18:45

– Chansen finns, men det är många om och men. Vi får lägga fokus på att göra en bra prestation och få med oss tre poäng mot Gullringen. Sedan får vi se hur långt det räcker, säger IFK Tunas tränare Thomas Kongstad inför ödesmatchen.

Tuna föll med 4–2 i derbyt mot Vimmerby förra helgen. Med facit i hand hade en poäng där inneburit att de haft saken i egna händer.

– Det går alltid att säga att man borde tagit poäng i andra matcher, men det spelar ingen roll nu. Vi kan i alla fall ta med oss att vi gjorde en bra första halvlek mot Vimmerby.

Tuna får tillbaka Martin Carlsson som var avstängd senast och Ilhan Jejna som var skadad.

– Vi har en del spelare som varit krassliga i veckan så vi får se vilka som är spelbara på matchdagen.

Gullringen kan spela derbyt helt utan press.

– Vi kan spela helt avslappnat men inser att det kommer bli en tuff match då Tuna måste vinna mot oss för att ha någon chans att hålla sig kvar i serien. Vi känner oss revanschsugna efter vår prestation i andra halvlek mot Höreda där vi åkte på ett förlustmål i slutet, säger Gullringens tränare Patrik Wärnehall som får Melker Johansson tillbaka i truppen efter skada.

Vimmerby IF avslutar serien med bortamatch mot Tranås. Vinner VIF säkrar de tredjeplatsen. En förlust skulle kunna innebära att de halkar ned på femte plats. 

Matchen sänds på www.vimmerbytidning.se från 12.55 på lördag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!