Sirius tog blytung seger – avgjorde sent

LĂ€nge var det pĂ„ vĂ€g att sluta mĂ„llöst. Men i den 92:a minuten klev Tashreeq Matthews, 23, fram och avgjorde för Sirius. –VĂ€ldigt tuff match, men jĂ€tteviktigt att vi vann. Jag hade tur, ett misstag och man straffas, sĂ€ger matchhjĂ€lten efter 1–0 mot VĂ€rnamo.

Sirius Tashreeq Matthews avgjorde sent mot VĂ€rnamo.

Fotboll2023-09-25 21:09

Viktiga poÀng stod pÄ spel pÄ Finnvedsvallen under mÄndagskvÀllen. VÀrnamo, med 32 poÀng, kunde i princip sÀkra det allsvenska kontraktet vid seger. Och Sirius, pÄ 23, var pressade, inte minst efter att bottenkonkurrenterna IFK Göteborg och AIK tog var sin seger i helgen.

VÀrnamo inledde matchen klart bÀttre och kom till ett par mÄlchanser, men tappade sedan initiativet. Sirius fick upp laget högre upp pÄ planen, pressade och tog sedan över matchbilden. NÀrmast kom Tashreeq Matthews vars skott rÀddades av Jonathan Ursin i VÀrnamo-mÄlet.

I den andra halvleken blev det fysiskt dÀr lagen gick hÄrt pÄ varandra. MÄlchanserna var fÄ och nollan intakt.

Men i den 92:a minuten kom mÄlet.

Tashreeq Matthews utnyttjade slarv frĂ„n hemmaförsvaret och satte 1–0, vilket Ă€ven blev slutresultatet.

– VĂ€ldigt tuff match pĂ„ bortaplan, men jĂ€tteviktigt att vi vann. Jag hade tur, ett misstag frĂ„n dem och man straffas. Nu sĂ€tter vi press pĂ„ de andra lagen, sĂ€ger Matthews efter 1–0-segern.

I och med segern tog Sirius tre blytunga poÀng. Uppsalalaget Àr förvisso fortsatt pÄ kvalplats, men bara en poÀng bakom Brommapojkarna pÄ sÀker mark. VÀrnamo parkerar pÄ en betydligt sÀkrare plats, nia i tabellen.

– Det Ă€r tungt. Vi förtjĂ€nade en poĂ€ng, sĂ€ger Jonathan Ursin i Discovery+.

Fakta: Bottenstriden i allsvenskan

10) IFK Göteborg 29 poÀng:

Kvar att möta: Hammarby (b), Sirius (h), VÀrnamo (b), Elfsborg (h), AIK (h), Varberg (b)