Sirius krossade Varberg – Djurgården föll oväntat

Sirius lämnade nedflyttningsplats i allsvenskan efter att ha krossat tabelljumbon Varberg med 7–0. I Stockholm förlorade topplaget Djurgården oväntat med 1–2 mot Värnamo.

Sirius Joakim Persson (nr 20) firar ett av sina tre mål mot Varberg 7–0-krossen.

Fotboll2023-09-16 17:01

Seger senast, 4–3 mot Brommapojkarna, och Varberg fick lite hopp om att kanske kunna undvika direktdegradering från allsvenskan.

Men hoppet försvann direkt efter Sirius kross med 7–0.

Uppsalalaget, som förlorat de tre senaste matcherna och låg på nedflyttningsplats före matchen, klättrade ovanför strecket genom storsegern och förbättrade målskillnaden rejält.

Det stod 5–0 redan efter 38 minuters spel. Joakim Persson hade då gjort tre mål och Tashreeq Matthews och Melker Heier varsitt.

– De släpper stora ytor för oss att kontra på. Och vi sätter våra chanser, säger Persson till Discovery+ i halvtid.

I andra halvlek fick Sirius hjälp av Varbergförsvararen Niklas Dahlström, som slog in bollen i eget mål när han skulle rensa bort inlägget från Aron Bjarnason. Och i den 89:e minuten gjorde Joakim Persson sitt tredje mål i matchen.

Sirius lyfte två placeringar i tabellen, lämnade över nedflyttningsplatsen till AIK medan Degerfors ligger på kvalplats.

Djurgården hade Kim Bergstrand tillbaka på tränarbänken efter ett längre uppehåll. Det hjälte dock föga hemma mot Värnamo.

Bortalaget tog ledningen redan efter fem minuter genom Ajdin Zeljkovic.

När Hampus Finndell kvitterade kort efter paus trodde nog de flesta på en stundande hemmaseger.

Så blev det inte.

I stället var det åter Ajdin Zeljkovic som slog till och sköt samtliga poäng hem till Värnamo med sitt 2–1-mål. Djurgården tappar därmed i toppstriden samtidigt som Värnamo närmar sig densamma.