Sirius avgjorde sent – nära nytt kontrakt

Sirius höstform håller i sig. Efter femte raka vinsten är det allsvenska kontraktet bara en poäng bort med tre omgångar kvar att spela. –Det är ju inte helt matematiskt klart än, men det ska bli skönt att spela med kniven lite mindre mot strupen i alla fall, säger segerskytten Tobias Carlsson efter 3–2 mot Brommapojkarna.

Sirius Wessam Abou Ali jublar efter sitt 2–1-mål.

Fotboll2023-10-21 19:46

Det var två lag i jakt på säker mark som möttes på ett isande blåsigt och regnigt Studenternas på lördagskvällen.

Brommapojkarna, på kvalplats redan inför matchen, spelade inledningsvis med mer desperation som när Ludvig Fritzson dök framåt och liggandes diagonalt i luften nickade in 1–0 till gästerna i den 19:e minuten.

Men tolv minuter senare hände det som inte fick hända för Brommapojkarnas del.

Amadeus Söögard hade redan fått gult kort tolv minuter tidigare, nu fick BP-kaptenen ett andra och därmed även rött kort och tvingades kliva av planen samtidigt som domaren Glenn Nyberg visade på straffpunkten.

– Jag får instinktivt kontakt med hans (Abou Alis) tröja i någon millisekund och släpper väldigt snabbt, men han får i väg ett dåligt avslut och väljer att lägga sig och förstärker situationen vilket är smart. Men det blir hårt för oss och de andra i laget hamnar i skiten när vi blir en färre, säger Söögard uppgivet till TT.

Fick drömträff

Sirius mittfältsstjärna Tashreeq Matthews tittfintade bort BP-målvakten Filip Sidklev.

När Wessam Abou Ali sedan fick en drömträff och bombade in 2–1 via ribban i början av andra halvlek trodde nog många Siriusfans att segern var klar, men i 61:a minuten fick BP-anfallaren Zeidane Inoussa tag i bollen efter en misslyckad Siriuspassning och avslutade kliniskt till 2–2.

Gästerna fortsatte att ösa på även efter det och lyckades trots en utespelare mindre sätta ny press på Sirius i slutet av matchen.

– Då är det kaos och panik och man tror att varenda boll ska ramla in. Så jag är glad att vi vann till slut ändå, konstaterar Siriustränaren Christer Mattiasson som kände pulsen öka lite extra när sju tilläggsminuter kom upp på tavlan.

Första målet

Men det blev som nämnts Siriusseger ändå, tack vare lagets augustivärvning Tobias Carlsson.

Mittbacken klippte i 80:e minuten till med högern (3–2) efter en intränad passningsvariant och avgjorde matchen med sitt första allsvenska mål i Siriuströjan, det andra totalt i karriären.

– Kul, men jag skiter i vem som gör mål bara vi vinner. Det är väl en klyscha men den blir än mer sann när man är mittback och inte ska göra målen, säger Carlsson till TT.

Sirius har efter lördagens seger elva poäng ner till nästjumbon Degerfors.

Det är nio poäng kvar att spela om och Uppsalalaget klarar sig därmed från direktnedflyttning.

Hotet om kval finns kvar i teorin, men Sirius har åtta poäng ner till BP på kvalplats och bäst målskillnad av de inblandade lagen.

– Det känns tryggt och jag tror inte att vi går poänglösa i sista tre. Jag ser bra chanser i alla matcherna som är kvar, säger Carlsson.

Fakta: Återstående program

Sirius återstående matcher: 30/10 Hammarby (b), 4/11 Djurgården (b), 12/11 Norrköping (h).

BP:s återstående matcher: 28/10 Djurgården (h), 5/11 Mjällby (b), 12/11 Häcken (h).