Simonsson: "Jag är överraskad"

Isack Thuresson har meddelat att det inte blir något spel 2019. Nu hoppas Gullringens GoIF stenhårt på Christian Simonsson – som ännu inte har tagit något beslut om sin fotbollsframtid.

Christian Simonsson (mitten) har inte tagit något beslut än.

Christian Simonsson (mitten) har inte tagit något beslut än.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2019-01-30 16:00

På grund av obekväma arbetstider lär inte Isack Thuresson spela något i Gullringen den kommande säsongen. Det berättade Dagens Vimmerby i tisdags kväll.

– Jag jobbar mycket kvällar och varannan helg vilket gör att jag skulle missa alldeles för mycket. Som det ser ut nu kommer jag inte kunna spela fotboll i Gullringen. Det funkar inte, säger Thuresson till DV.

Den nickstarke mittfältaren, som gjorde åtta mål förra säsongen, har inte gjort klart med någon ny klubb. Det har ryktats om en återkomst till Djursdala – men det är inte aktuellt i dagsläget.

"Inget sug..."

I Isack Thuressons frånvaro hoppas Gullringen extra mycket på Christian Simonsson. Men den rutinerade mittfältaren har ännu inte gjort någon träning med laget på försäsongen.

– Läget är egentligen oförändrat. Just nu har jag inget sug efter fotbollen, men jag vet att det kan komma tillbaka snabbt. Jag har varken sagt ja eller nej till att fortsätta spela i Gullringen.

Simonsson är själv överraskad över att han inte känner något fotbollssug för tillfället.

– Ja, det måste jag säga. Jag har ju trots allt spelat seniorfotboll i 22 år. Det har varit en stor del av mitt liv. Vi får se, det kanske kommer tillbaka när träningsmatcherna drar igång.

Hur som helst lär inte Christian Simonsson fortsätta som spelande tränare, som han var 2018.

– Nä, det känns långt borta. Jag antar att Gullringen försöker hitta en annan lösning eftersom jag har tvekat så länge. Ska jag fortsätta blir det bara som spelare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!