Simon trivs som smålänning – trött på skadebekymmer

Simon Alexandersson tar sats mot sin andra säsong i Öster. Efter ett skadefyllt debutår är han sugen på revansch. "Jag känner att jag kan vara med och bidra på Superettannivå", säger han.

Simon Alexandersson gör sin andra säsong med Öster i Superettan.

Simon Alexandersson gör sin andra säsong med Öster i Superettan.

Foto: Arkiv/Bildbyrån

Fotboll2021-03-12 19:30

28-åringen från Vetlanda gjorde sig ett namn i Vimmerby IF under säsongerna 2014 och 2015 då han noterades för 25 mål på 46 matcher i division 2. 

Framgångarna i den gulsvarta dressen ledde till att han värvades av Åtvidabers FF och fick chansen i Superettan där han blev kvar i två säsonger. 2017 fick han göra debut i Allsvenskan för AFC Eskilstuna, där han under sin sejour lyckades göra ett mål.

Därefter har det blivit täta klubbyten under ett par säsonger där Brage, Kristiansund och Dalkurd har avverkats. Inför 2020 landade han i klassiska Östers IF och trivs fint med att vara tillbaka hemma i Småland.

– Efter att ha flyttat runt mycket de senaste åren måste jag faktiskt säga att det är skönt att bli kvar i Växjö ett år till. Man är hemma i Småland och från Växjö är det inte så långt hem till Vetlanda heller, säger Simon Alexandersson.

undefined
Simon Alexandersson har en allsvensk säsong på meritlistan med AFC Eskilstuna.

Öster fick ett klart lyft i Superettan förra säsongen och slutade på fjärde plats i serien.

– Säsongen innan jag kom fick laget kvala sig kvar så att nå fjärdeplatsen ifjol var riktigt starkt. Vi var med och högg i toppen länge och kunde faktiskt nått en kvalplats till allsvenskan om vi haft marginalerna på vår sida.

Simon Alexandersson noterades för 29 matcher för Öster ifjol och gjorde fyra mål. Ett facit han är långt ifrån nöjd med och förklarar med att han för första gången i karriären haft allvarliga bekymmer med skador.

– Jag blev skadad på den första träningen med Öster i januari. Något som kallas löparknä. Jag trodde att jag fått ordning på det i mars och började träna igen, men då fick jag en bristning i vaden istället. Bekymren fortsatte sedan under hela säsongen och till sist insåg jag att knäproblemen låg bakom vadskadorna eftersom jag sprang och felbelastade när det gjorde ont.

Mot slutet av säsongen släppte problemen alltmer och Simon fick mer speltid. Då var nästa olycka framme.

– Jag ådrog mig en spricka i foten i den sista matchen för säsongen och fick vila helt i sex veckor mellan säsongerna. Sedan hade jag tränat på bra och började komma i form och gjorde mål i en träningsmatch för en månad sedan, men då kom nästa smäll. Jag fick liksom flera andra spelare och ledare i laget corona.

Hur allvarligt drabbade det dig?

– Jag var riktigt dålig med hög feber under 3-4 dagar, men sedan släppte det ganska snabbt. Nu känns det betydligt bättre även om hostan inte har givit med sig helt. Jag har kunnat ta lite promenader de senaste dagarna och börjar återfå krafterna. Träningarna med laget är dock inställda ett tag till så jag får se hur det känns när man kommer igång och tränar på allvar.

Simon Alexandersson har kontrakt med Öster säsongen ut och har en viss press på sig att prestera.

– Så är det. Fotbollen är mitt jobb. Får jag bara vara hel och frisk känner jag att jag kan vara med och bidra på Superettannivå utan tvekan. 

undefined
Han fick sitt genombrott med Vimmerby IF i division två för sju år sedan.

Hur mycket kontakt har du med Vimmerby IF och spelarna i laget?

– Jag har fortsatt att följa dem sedan jag lämnade och har mycket kontakt med bland andra Rickard Thuresson. Ifjol var det extra kul när de låg i samma serie som Hvetlanda GIF, men de är uppe i trean nu. Jag kan tycka att det är lite synd att Vimmerby ska behöva ligga i division fyra. Klubben har kapacitet för något mycket bättre och det var ju inte så länge sedan jag spelade i division två med dem.

Efter år fyllt av skador och sjukdom är Simon Alexandersson revanschsugen inför den kommande säsongen.
Efter år fyllt av skador och sjukdom är Simon Alexandersson revanschsugen inför den kommande säsongen.
Simon Alexandersson

Född: 23 november 1992

Bor: I Växjö

Position: Anfallare

Moderklubb: Hvetlanda GIF

Övriga klubbar: Harlow Town (England), Vimmerby IF, Åtvidabergs FF, AFC Eskilstuna, IK Brage, Kristiansund BK (Norge), Dalkurd FF, Östers IF.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!