Siktar på comeback: "Ingen tvekan"

Nyligen opererade Malin Engström sitt skadade knä. Nu börjar den långa vägen tillbaka. "För mig är det ingen tvekan. Jag ska spela fotboll igen", säger VIF-spelaren.

Tidigast höstsäsongen 2019 kan Malin Engström spela fotboll igen.

Tidigast höstsäsongen 2019 kan Malin Engström spela fotboll igen.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2018-10-31 21:05

Det var i början av augusti som Malin Engström vred till sitt högra knä i seriematchen mot IFK Norrköping. Läkarens dom var stenhård: "korsbandet är av".

I förra veckan opererades 22-åringen på Västerviks sjukhus.

– Det var en lyckad operation. Nu har jag fått ett nytt korsband, säger hon.

Hur ser tidsplanen ut?

– Läkaren rekommenderar nio månaders rehabträning. Och det tänker jag följa fullt ut.

Siktet är inställt på att göra comeback efter sommaruppehållet. Fram till dess kommer Malin Engström att hjälpa till som ledare i Vimmerby IF. Framför allt under den kommande futsalsäsongen.

– Det är min specialitet. Egentligen tycker jag om futsal mer än "vanlig" fotboll. Det snabba tempot, tekniken och spelförståelsen som krävs inomhus tilltalar mig.

I vanlig ordning kommer VIF att spela ett flertal futsalturneringar. Bland annat drar DM igång i november, där delar av gruppspelet avgörs i Södra Vi.

– Sedan hoppas jag att det blir ett kommunmästerskap, precis som herrarna har. Det vore en kul nyhet i lokalfotbollen. Nu finns det ju ändå flera damlag i kommunen, säger Malin Engström.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!