"Sexpoängsmatch" för stekheta Tuna

IFK Tuna verkar mala ner allt som kommer i deras väg just nu. I kväll väntar dock en riktig värdemätare när tabelltvåan Aneby gästar Tunhamra.

IFK Tuna får klara sig utan viktige Oskar Eriksson i toppmötet mot Aneby på grund av skada.

IFK Tuna får klara sig utan viktige Oskar Eriksson i toppmötet mot Aneby på grund av skada.

Foto: Roelof Stroetinga

fotboll2019-07-02 07:30

IFK Tuna har varit vårens sensationslag i den lokala fotbollen. Stekheta tabelltrean i division fyra har nu sex raka trepoängare och glädjen som infinner sig kring hela laget går nästan att ta på.

– Ja, verkligen. Det är riktigt kul och nu gäller det bara göra det bästa av det, säger IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson.

Men det är inte enbart guld och gröna skogar för de vitblåa. Skador spökar i truppen och senast mot IFK Oskarshamn fick de klara sig utan fem spelare. I kvällens viktiga toppmatch mot Aneby ligger den siffran på minst fyra frånvarande spelare. – Mattias Myrén, Simon Pettersson, Oskar Eriksson och Filip Gustavsson är alla skadade, menar Mattias Gustavsson.

Det är ganska tunga tapp?

– Jo såklart, men det gick bra mot Oskarshamn sist när vi hade fem borta. Vi har andra spelare som kan gå in och göra jobbet.

Kvällens motstånd Aneby är tabelltvåa och har likt Tuna haft en mycket stark vår. Det som skiljer lagen åt inför drabbningen är två poäng.– Det är en sexpoängsmatch. Vinner Aneby rycker dem ifrån oss, men vinner vi tar vi klivet förbi dem upp på kvalplatsen.

Vad blir nycklarna för er i en så viktig match?

– Att vi håller ihop laget och inte släpper till en massa luckor. Vi har några "snipers" i vårt lag så mål vet vi att vi kan göra.

Att plocka med sig den starka moralen Tuna-spelarna visade i vändningen mot IFK Oskarshamn i helgen är också en stor faktor till om det ska bli ett segerjubel för hemmalaget i kväll. – Så är det, det kan bli avgörande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!