Mormors mat går alltid hem för Emma Sjökvist

Emma Sjökvist gjorde hela sex mål senast i helgen för sitt HM IS mot Skede och hon står nu på 13 mål på fyra matcher i fortsättningsserien av division 4. Här är fem frågor till skyttedrottningen.

Emma Sjökvist har gjort målsuccé den här säsongen i HM IS

Emma Sjökvist har gjort målsuccé den här säsongen i HM IS

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-08 11:00

Vad är orsaken till målsuccén?

– För min egen del handlar det nog mest om att jag mest ligger och fiskar vid motståndarnas backlinje och väntar på långbollarna, vilket ofta kommer. Det får jag tacka mina medspelare för.

Hur förbereder du dig inför match?

– Jag har inte så mycket konstigheter för mig innan matcher. Men jag kan inte sitta still för mycket innan för då blir jag bara seg. Så jag måste hålla igång. 

Favoritmaträtt?

– Mormors mat är såklart det bästa. Allt hon gör smakar helt enkelt bättre. Speciellt köttbullarna, dem skojar man inte bort. De är så saftiga och goda. 

Vad gillar du att göra på fritiden?

– Det får bli träning i alla dess former. Helst på gymmet.

Vad lyssnar du på för musik?

– Jag lyssnar på det mesta. Men på fest får det gärna vara schlager eller något annat dansvänligt.

Emma Sjökvist toppar skytteligan i damernas fortsättningsserie i division 4 tillsammans med Hultsfreds FK:s Carolina Phalén på 13 gjorda mål. Sjökvist Hjältevads Mariannelunds IS är serieledare efter att ha vunnit alla sina fyra matcher under hösten. I helgen tar Emma Sjökvist HM IS emot Holsby SK på hemmaplan.

Det återstår och se om det kan bli ett nytt målkalas från lagets skyttedrottning som gjorde sex mål senast i 9-3-segern borta mot Skede IF förra helgen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!