Seriepremiär: "Inte orolig för bottenstrid"

På onsdagen spelar Rimforsas damer en efterlängtad seriepremiär. De gör det som nykomlingar i division 2 och tränaren Mats Andersson har höga förväntningar. "Jag är inte orolig för att vi ska hamna i bottenstriden, siktet är inställt på den övre halvan", säger han.

Tränaren Mats Andersson med några taktiska direktiv till Rimforsas spelare under ett spelavbrott

Tränaren Mats Andersson med några taktiska direktiv till Rimforsas spelare under ett spelavbrott

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2021-06-23 09:00

Sedan Rimforsa tog klivet upp i höstas har det varit en lång väntan på seriepremiären i tvåan. Ikväll är det dags och Mjölby väntar hemma på Åsundavallen.

– Vi mötte Mjölby tre gånger förra året och stod oss väl då. Nu har de bytt tränare och jag har inte koll på om det har hänt mycket i truppen. Det hade varit viktigt att börja säsongen med en seger så vi har något bra att jobba vidare på när serien start om i augusti, säger tränaren Mats Andersson.

Efter den rekordlånga försäsongen har Rimforsa förberett sig inför seriestarten med tre matcher i division fyra-serien. Facit har varit två segrar och en oavgjord.

– Det har sett bra ut så här långt. Vi har tappat ett par spelare, men tillfört truppen med fem unga spelare från de egna leden. Truppen känns lite tunnare i år, men å andra sidan är konkurrensen om startplatserna i division två-laget hårdare.

Vilka blir nyckelspelarna i år?

– Hanna Hellström blir såklart viktig. Sedan hoppas jag att Ida Engberg ska ta ett kliv till som ytterforward i år. Av de yngre förmågorna är det värt att hålla koll på Julia Berglund som har fin blick för spelet och ska skapa trygghet i backlinjen och i uppspelen. Även Selma Palmqvist ska bli spännande att följa som forward.

Serien innehåller elva lag i år sedan Egnahem dragit sig ur.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!