Topplagen vann sin matcher med uddamålet

Tre lokala division 6-matcher avgjordes under torsdagen. Både Hjorted/Totebo och Frödinge/Brantestad fick med sig uddamålssegrar.

Tom Nilsson avgjorde för Hjorted/Totebo mot Hebe.

Tom Nilsson avgjorde för Hjorted/Totebo mot Hebe.

Foto: Malin Belfrage

Fotboll2023-05-11 21:41

Hjorted/Totebo–Hebe 3–2

Hebe lyckades störa seriefavoriterna på bortaplan. Gästerna ledde med 1–0 i halvtid innan hemmalaget vände i andra. Hebe kvitterade sedan till 2–2 i 80:e minuten, men fick ändå se sig besegrade.

– Vi avgjorde efter en frispark som nickskarvades mot bortre stolpen. Där dök Tom Nilsson upp på rätt plats vid rätt tillfälle som han brukar göra. Det var skönt, sa Robert Hagelin i Hjorted/Totebos ledarstab.

– Vi gjorde inte alls någon bra första halvlek, men lyfte oss i andra. Vi hade flera bra chanser då, men brände för många. Jag är ändå nöjd med att vi krigar på.

Målen H/T: Tom Nilsson 2, Melker Holmberg.

Målen Hebe: Rasmus Sandsborg och Abdul Hussien Nawrozi.

Gunnebo–Frödinge 1–2

Joel Nilsson gav gästerna ledningen i första halvlek. Carl Hemmingsson ökade på i 64:e minuten. Kort därefter kom 2–1.

– Det blev spännande på slutet. Gunnebo hade ett riktigt bra läge, men Robert Nilsson lyckades rädda. Annars var det en väldigt jämn match med lite bättre spel än tidigare, sa FBSK:s tränare Johan Bengtsson.

Lars-Henrik Karlsson, Robert Nilsson och Johan Carlsson fick plus för sin insatser.

– Tyvärr hann Tage Falk bara spela 45 sekunder innan han drog på sig en sträckning i baksida lår. Han har otur med skador.

undefined
Tage Falk avlossar en frispark.

Farstorp–Järnforsen 2–2

Rickard Arvidsson gav JAIK ledningen innan hemmalaget vände till 2–1. Järnforsen fick ändå belöning för att de krigade på hela vägen när Edvin Emanuelsson räddade en poäng med sin kvittering till 2–2 i 89:e minuten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!