Lojal koppade visst grepp om seriesegern

Toppstriden i Vimmerbysexan klarnade något efter torsdagens omgång. BOIF besegrade Hjorted/Totebo i toppmötet med hela 4–0. Lojal gjorde sin plikt mot Gamleby och har nu sex poäng att gå på.

SK Lojal vann säkert mot Gamleby hemma.

Fotboll2023-08-24 20:32

H/T-BOIF 0–4
Seriefavoriterna Hjorted/Totebo åkte på en tung förlust i torsdagens toppmöte. BOIF och framförallt Isac Torlamb såg till att gästerna tog med sig samtliga tre poäng hem. Torlamb gav BOIF ledningen en knapp halvtimme in i matchen och såg sedan till att laget gick ifrån till 3–0 i upptakten av andra halvlek. Hemmalaget försökte med en slutforcering, men istället punkterade Simon Karlsson matchen med sitt 4–0-mål.

Hjorted/Totebo får ladda om för revansch mot Hebe borta i nästa omgång.

Lojal-Gamleby 7–1

SK Lojal kopplade ett visst grepp om seriesegern och är sex poäng före tvåan BOIF med fem omgångar kvar. Nästjumbon Gamleby bjöd ändå på visst motstånd. Lojal gick ifrån till 2–0. 2–1-reduceringen precis före halvtid gav kampen nytt liv. I andra visade dock Lojal sin klass och vann med klara 7–1 till slut. Lojal har nu tio segrar och en oavgjord efter elva omgångar.

Målen Lojal: Mohammad Qasem 2, Kastrot Jashari 2, Jetmir Shehi, Deart Agushi och Sezar Abo Rashid.

Överum-FBSK 2–1
Frödinge lyckades inte få med sig någon poäng hem från Överum. Hemmalaget gjorde 1–0 innan halvtid och 2–0 tidigt i andra. Reduceringen till 2–1 genom Rasmus Klase kom inte förrän i den 87:e minuten och då var det för sent.

I nästa omgång ställs Frödinge mot serieledande Lojal på hemmaplan.