Sent frisparksmål gav delad pott i derbyt

I ett händelsefattigt derby blev det delad pott mellan SK Lojal och Storebro IF. Gästerna kvitterade till 1–1 i slutet via frispark.

Viktor Ströms frispark blev lyckosam för Storebro. Frisparken gick i mål via Anton Palmér och gav 1-1.

Viktor Ströms frispark blev lyckosam för Storebro. Frisparken gick i mål via Anton Palmér och gav 1-1.

Foto: torbjörn allvin

Fotboll2021-08-21 18:44

Det brukar ofta var starka känslor inblandade i mötena mellan Lojal och Storebro. 

I lördags eftermiddag var det betydligt lugnare, även spelmässigt. Matchen spelades i makligt tempo, där Lojal ägde mest boll och var spelförande. Lagen skapade bara ett fåtal chanser. Lojals bästa unde de första 45 minuterna kom i inledningen på matchen när bollen dansade på mållinjen. SIF hade ett skott som touchade ribban och en farlig nicktouch av Anton Palmér. 

Tidigt i matchen tvingades gästerna David Nilsson lämna planen efter att ha fått bollen hårt i käken. 

– Det känns inte bra. Jag får inte riktigt ihop käkarna, sa Nilsson strax innan han lämnade Ekensved för åka till sjukhus. 

Mycket tydde på att det skulle bli en mållös historia, men ett självmål gav Lojal ledningen i derbyt. Storebro hade svårt att vaska fram chanser, men så kom den. I slutminuterna klev Viktor Ström fram och slog en frispark, som träffade Anton Palmér och ändrade riktning. Lojals målvakt var chanslös. 

1–1 innebär att Lojal spelat tre oavgjorda matcher i serien och att Storebro har sju pinnar efter fyra omgångar. Båda lagen hade flera avbräck, där hemmalaget bara kom till spel med tolv spelare. 

Lojal hade sina bästa spelare i Omar Aboukaf, Viktor Gimolli, Ayman Abualhalaoch Ardijan Mahmutaj. I Storebro imponerade försvaret med mittbackarna Viktor Ström och Hans Jonsson i spetsen. Även Petter Lundahl och Theo Eklund gjorde det bra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!