Sembrant tillbaka – reserv i Algarve Cup

Linda Sembrant Ă€r tillbaka i landslaget efter den svĂ„ra skada som fick henne att missa OS i somras. Juventusbacken kommer med till Algarve Cup som extraspelare och reserv. –Vi har en dialog med Juventus och vi tror att det blir ett bra upplĂ€gg, sĂ€ger förbundskapten Peter Gerhardsson.

Linda Sembrant missade OS, men gör nu comeback i landslagssammanhang i Algarve Cup. Arkivbild.

Linda Sembrant missade OS, men gör nu comeback i landslagssammanhang i Algarve Cup. Arkivbild.

Foto: Henrik Montgomery/TT

Fotboll2022-02-08 14:20

Algarve Cup i februari blir en viktig turnering för Sverige som efter silvermedaljen med guldsmak i OS hoppas gÄ lÄngt i sommarens EM i England.

Sverige spelar matcher mot Danmark (18 februari) och Portugal (20 februari) förutom en avslutande placeringsmatch.

I truppen till Algarve Cup saknas försvarsspelarna Magdalena Eriksson och Nilla Fischer, som Àr skadade.

– Nilla Ă€r inte riktigt i gĂ„ng med hundraprocentig trĂ€ning och inte Magda heller. Det Ă€r skaderelaterat och exakt vad det Ă€r och hur lĂ€nge de Ă€r borta, det fĂ„r klubbarna svara pĂ„, sĂ€ger Gerhardsson.

DĂ€remot gör Linda Sembrant comeback – dock inte som ordinarie spelare i truppen.

– Linda kommer att vara med som reserv förutom de hĂ€r 25 spelarna. Vi har en dialog med Juventus och vi tror att det blir ett bra upplĂ€gg, sĂ€ger Gerhardsson.

Sembrant gjorde comeback med Juventus i söndags.

– Hon Ă€r tillbaka pĂ„ fotbollsplanen nu och det Ă€r vĂ€ldigt roligt. Men vi vet inte riktigt hur hon ligger till, det hĂ€r var ju hennes första 85 minuter pĂ„ tio mĂ„nader. SĂ„ hon Ă€r inte med i truppen, hon Ă€r med utanför som reserv, förklarar Gerhardsson.

Efter Algarve Cup Àr det bara en landslagssamling innan EM-truppen ska tas ut. Sverige möter Georgien borta och Irland hemma i VM-kvalet i Irland.

Sverige sparkar igÄng EM mot NederlÀnderna i Sheffield den 9 juli.

RÀttad: I en tidigare version framkom ett felaktigt namn i truppen. Mimmi Larsson Àr inte uttagen.

Fakta: Truppen till Algarve Cup

MĂ„lvakter: Jennifer Falk, HĂ€cken, Hedvig Lindahl, Atletico Madrid, Zecira Musovic, Chelsea.

Försvarare: Jonna Andersson , Chelsea, Emma Berglund och Josefine Rybrink, bĂ„da HĂ€cken, RosengĂ„rd, Nathalie Björn, Everton, Hanna Glas, Bayern MĂŒnchen, Amanda Ilestedt, Paris SG, Emma Kullberg, Brighton, Amanda NildĂ©n, Juventus, Julia Roddar, Washington.

MittfÀltare och anfallare: Filippa Angeldahl, Manchester C, Anna AnvegÄrd och Hanna Bennison, bÄda Everton, Stina Blackstenius, Arsenal, Lina Hurtig, Juventus, Sofia Jakobsson, San Diego, Madelen Janogy, Hammarby, Olivia Schough och Caroline Seger, bÄda RosengÄrd, Fridolina Rolfö, Barcelona, Johanna Rytting Kaneryd och Elin Rubensson, HÀcken, Kosovare Asllani, Real Madrid.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!