Sema lämnar återbud – Mrabti i VM-kvaltruppen

Mittfältaren Ken Sema är skadad och har lämnat återbud till VM-kvalen i fotboll mot Georgien och Spanien nästa vecka. Han ersätts av Kerim Mrabti från Mechelen.

Förre djurgårdaren Kerim Mrabti, till höger, kallas in till VM-kvaltruppen som ersättare för skadade Ken Sema. Arkivbild.

Förre djurgårdaren Kerim Mrabti, till höger, kallas in till VM-kvaltruppen som ersättare för skadade Ken Sema. Arkivbild.

Foto: Fredrik Sandberg/TT

Fotboll2021-11-03 15:12

"Tråkigt att Ken behöver lämna återbud, jag hoppas så klart att han är tillbaka så snart som möjligt. Vi har följt Kerim som gjort det bra i Mechelen. Han har varit med oss tidigare på januariturnén så vi vet vilka kvalitéer han har. Det ska bli roligt att jobba ihop med honom igen," säger förbundskapten Janne Andersson i ett pressmeddelande.

Sema var med i EM-truppen i somras och har varit ett givet namn i Anderssons VM-kvaltrupper under 2021.

Hittills har han dock inte spelat en enda minut i någon av landslagets tio tävlingsmatcher i år.

Kerim Mrabti, 27, debuterade i landslaget 2016 – med mycket trist utgång. Han korsbandsskadade sig illa i landskampen mot Estland på januariturnén i Abu Dhabi.

Mrabtis inhopp var över efter 25 minuter sedan han hamnat olyckligt med ena benet i en närkamp.

Sedan dess har han gjort två landskamper, båda på januariturnén 2018.

Han lämnade Djurgården i januari 2019 och skrev på för Birmingham City. I augusti 2020 värvades han av belgiska KV Mechelen.

Mechelen ligger fyra i ligan och Mrabti har gjort fem mål på tolv matcher den här säsongen. Hans senaste mål kom i 4–2-segern mot Oostende i helgen.

Sverige möter Georgien i Batumi på torsdag i nästa vecka och avslutar VM-kvalet mot Spanien i Sevilla söndagen den 14 november.

Fakta: Kerim Mrabti

Född: 20 maj 1994.

Klubb: KV Mechelen.

Tidigare klubbar: Enköpings SK, Sirius, Djurgården, Birmingham City.

Position: Mittfältare.

Landskamper/mål: 3/0.

Aktuell: Ersätter skadade Ken Sema i VM-kvaltruppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!