Seger vägrar ge upp kampen om SM-guldet

Rosengård föll blytungt mot Kristianstad och är nu fyra poäng efter serieledaren Göteborg. Är kampen om SM-guldet över – trots att det återstår fyra omgångar? –Jag säger aldrig det förrän vi står där i sista matchen, säger Rosengårds Caroline Seger efter 1–2-förlusten.

Kristianstad jublar efter att Anna Welin satt 2–0 borta mot Göteborg. Ett mål som avgjorde matchen på Malmö IP när gästerna vann med 2–1.

Fotboll2020-10-11 17:00

Lagkaptenen Caroline Seger satt kvar länge i avbytarbåset på Malmö IP efter att Rosengård förlorat mot Kristianstad och tappat mark i guldstriden mot serieledaren Göteborg.

– Det känns såklart jättetråkigt och tungt, säger Seger efter 1–2-förlusten.

"Försöka jaga dem"

Nu är det regerande mästarlaget fyra poäng efter Göteborg med fyra damallsvenska omgångar kvar att spela. Är försprånget för stort?

– Göteborg har varit väldigt stabila och sett väldigt bra ut i år. De har någonstans tagit de här måstepoängen och ser väldigt tunga ut. Det är bara att försöka jaga dem så mycket vi kan, men det är klart att ett poäng hade varit mycket roligare än fyra, säger Caroline Seger.

Hon vill dock inte säga att det är helt kört att ta hem ett andra raka SM-guld.

– Jag säger aldrig det förrän vi står där i sista matchen så får vi se var vi är då.

Det var Seger som i den 67:e minuten till slut satte 1–2-reduceringen hemma mot Kristianstad, men trots en chanskavalkad i slutskedet av matchen fick Rosengård aldrig in någon kvittering.

– Vi skapar tillräckligt för att göra 2–2 och 3–2. Det är tungt nu för vår del, säger mittfältaren.

Kristianstad tog ledningen med ett distansskott genom Eveliina Summanen redan i den andra minuten.

– De har ett skott i första halvlek. Det är ett fantastiskt mål, men sedan har vi chanser. Det säger rätt mycket om var vi är just nu. Vi har inte det flytet att bollen rullar in i stället.

I den 53:e minuten satte sedan Anna Welin det matchavgörande 2–0-målet på en hörnretur.

– Det är uppförsbacke så gott som hela tiden. Vi har bara oss själva att skylla, säger Seger.

I slutet av matchen var det stundtals grinigt på Malmö IP när Rosengårdsspelare ansåg att Kristianstadsspelare föll väl lätt i närkamper och blev liggande alldeles för länge.

– Det är såklart upp till domaren att styra det tempot. Hon lägger till tid och de försöker döda tid. Så gör ju alla lag. Det är bara onödigt att lägga fokus på för vår del och vår bänks del, men det är mycket känslor, säger Rosengårdskaptenen.

"Påverkar oss"

Under de tre senaste matcherna har Rosengård endast tagit två poäng. Innan förlusten mot Kristianstad spelade Malmöklubben 2–2 mot Linköping och 0–0 mot Umeå. Två oavgjorda matcher som kan ha påverkat laget mentalt.

– Det är klart att det påverkar oss. Vi vill ju vara med om att vinna ett guld till. Det är bara att samla ihop oss nu och göra allt vi kan de fyra senaste matcherna.

Med fyra omgångar kvar att spela har Rosengård kvartetten Vittsjö, Uppsala, Piteå och Växjö på schemat. För Göteborg väntar Örebro, Växjö, Linköping och Vittsjö.