Seger om kritiserade kyssen: "Fruktansvärt"

Spanska fotbollsförbundets ordförande Luis Rubiales ber om ursäkt. Detta efter att han fått hård kritik för att han kysste mittfältsstjärnan Jennifer Hermoso på munnen under VM-guldfirandet. –Det är fruktansvärt, oacceptabelt, säger svenska landslagsstjärnan Caroline Seger.

Caroline Seger.

Caroline Seger.

Foto: Pontus Lundahl/TT

Fotboll2023-08-21 09:21

Spanien slog England med 1–0 i finalen i fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland. Efteråt, under medaljceremonin, kysste Spaniens förbundsordförande Luis Rubiales mittfältaren Jennifer Hermoso på munnen.

Det fick omedelbart hård kritik i bland annat sociala medier. Därtill fördömde landets kultur- och idrottsminister beteendet.

– Jag tycker att det är oacceptabelt att kyssa en spelare på läpparna för att gratulera henne, sade Miquel Iceta till spansk radio enligt AFP.

Seger rasar

Caroline Seger kommenterade händelsen när den svenska VM-truppen kom tillbaka till Sverige på måndagseftermiddagen.

– Jag har inte sett det men jag har hört om det. Det är fruktansvärt, oacceptabelt. Jag förstår inte hur det kan hända. För mig känns det jättekonstigt. Jag vill att hela världen ska reagera och att det ska hända något. Det finns uppenbarligen problem inom det spanska förbundet. Det är oacceptabelt, säger Seger.

Rubiales själv höll dock inte med om kritiken – till en början.

– Kyssen med Jenni? Det finns idioter överallt. När två personer känner tillgivenhet till varandra kan man inte lyssna på idioti, sade Rubiales till Radio Marca.

Nu har han tvärvänt.

– Jag gjorde ett misstag. Det måste jag erkänna. Jag måste be om ursäkt, lära av detta och förstå att när man är ordförande för ett viktigt förbund så måste man vara mer försiktig, säger han i ett videoklipp på X, tidigare Twitter.

Oklar framtid

Efter att ha kommenterat den kritiserade kyssen fick Seger även berätta om sina känslor om VM-turneringen i stort, där Sverige som bekant säkrade bronset.

– Man är otroligt stolt så klart. Återigen lyckas vi leverera och vara med i toppen, vi visade att vi är ett lag att räkna med. Det är skönt att komma hem med en medalj, säger Seger som inte vill kommentera sin framtid i landslaget.

– Jag ska hem och ha semester, sen får vi se vart det tar vägen, säger hon.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!