Seger hade kunnat skickas hem: "Krav från mig"

Caroline Seger gjorde comeback i VM-premiären. Om hon inte hade varit redo hade hon skickats hem, om man får tro Peter Gerhardsson. –Att få henne spelklar till den här matchen har varit ett krav från min sida när det gäller det slutgiltiga beslutet kring truppen, säger förbundskaptenen.

Sveriges Caroline Seger under söndagens VM-premiär mot Sydafrika.

Sveriges Caroline Seger under söndagens VM-premiär mot Sydafrika.

Foto: Christine Olsson/TT

Fotboll2023-07-23 11:46

I den 81:a minuten byttes den svenska lagkaptenen in. Det var Segers första landskamp sedan hon klev av matchen mot Norge skadad i början av april.

Efteråt kände hon ingenting av de vadproblem som hållit henne borta från spel.

– Kroppen känns bra, det var inte så många minuter. Men jag är glad att allting kändes bra och att jag inte mår dåligt efteråt, säger Seger.

I slutminuterna var hon på vippen att kröna återkomsten med ett mål, men fick nöja sig med knappt 20 minuters spel.

Ljusare skadeläge

Men att hon alls kunde spela i VM-premiären mot Sydafrika var nog så viktigt. Om så inte vore fallet hade hon inte varit kvar i truppen, säger Sveriges förbundskapten Peter Gerhardsson.

– Bara att få henne spelklar till den här matchen har varit ett krav från min sida när det gäller det slutgiltiga beslutet kring truppen, säger Gerhardsson.

Brightonmittfältaren Julia Zigiotti Olme följde med till Nya Zeeland som reserv för Seger. Inte förrän dagen före premiären meddelade Gerhardsson att Zigotti Olme flygs hem och att Seger blir kvar.

– Efter Filippinerna-matchen (VM-genrepet i måndags) har hon tränat för fullt. Och det var glädjande att det beskedet kom. För det gör att hon finns tillgänglig i truppen. Sedan får vi stegra henne när det gäller antal minuter. I dag hade vi sagt en kvart, 20 minuter.

Den svenska truppen börjar se allt mer skadefri ut. Av övriga var det bara Sofia Jakobsson (inte inbytt) som inte var tillgänglig för mer än ett kortare inhopp mot Sydafrika.

Oroväckande med Rolfö

Dock låter det fortsatt en smula oroväckande när det kommer till Fridolina Rolfö och hennes knäskada. Barcelonastjärnan satte visserligen Sveriges viktiga 1–1-mål, men hade i övrigt svårt att göra avtryck i matchen och byttes ut i den 67:e minuten.

Efteråt medgav hon, på nytt, att knäet är långtifrån hundra.

TT: Hur ont har du?

– Just nu är det okej.

TT: Men du har ont när du spelar?

– Ja.

TT: Störs du av det?

– Nej men, inget speciellt så. Det gör ont lite då och då.

TT: Men det funkar att spela?

– Ja. Det går. Jag vet inte vad jag ska säga. Det funkar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!