Seger för Frödinge-Brantestad mot Rosenfors i spännande match

Frödinge-Brantestad tog greppet om bortamatchen mot Rosenfors i division 4 Hultsfred dam i första halvlek, och ledde med 3-1 i paus.

Fotboll2022-06-28 22:01

Trots en uppryckning i andra halvlek av Rosenfors räckte laget inte ända fram, och Frödinge-Brantestad vann med 3-2.

- Spelmässigt stod Rosenfors upp riktigt bra mot Frödinge som är ett lag i den absoluta toppen i tabellen. Hemmalaget var minst lika bra och matchen kunde ha slutat oavgjort eller till och med vinst till hemmalaget sett till målchanser och spel. Men Frödinge gör ett mål mer och det räcker till seger. I hemmalagets mål gör Paulina Nordlund Runesson från ungdomslagen damlagsdebut och förtjänar beröm för sin debut på seniornivå trots sin unga ålder. Rosenfors kommer till spel med ytterligare tre spelare födda 2008. Alla tre förtjänar beröm och en av dessa ungdomsspelare Lisen Hägg får lite extra beröm från tränaren Emma Adolfsson för sitt slit och styrka på centrala mittfältet. Kristin Plejert och Emma Adolfsson förtjänar också beröm, kommenterade Rosenfors ledare Niklas Hägg efter matchen.

Segern var Frödinge-Brantestads sjunde på de senaste åtta matcherna.

Hemmalagets mål gjordes av Emma Adolfsson och Julia Älvehag medan Amanda Sundberg noterades för målen för Frödinge-Brantestad.

Rosenfors har två vinster och tre förluster på de senaste fem matcherna. Det här var Rosenfors andra uddamålsförlust den här säsongen.

Resultatet innebär att Rosenfors ligger kvar på fjärde plats och Frödinge-Brantestad på andra plats i tabellen.

I nästa omgång har Rosenfors Timmernabben borta på Tillingevallen, måndag 15 augusti 18.45. Frödinge-Brantestad spelar borta mot Högsby onsdag 24 augusti 18.30.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!