Seger: "Enkelt val – jag älskar fotbollen"

I Rosengård sedan 2017 – och fler år ska det bli. Caroline Seger har förlängt sitt kontrakt till och med 2024. –Jag älskar fotbollen och är fortfarande motiverad, säger 37-åringen.

Caroline Seger. Arkivbild.

Caroline Seger. Arkivbild.

Foto: Carolina Byrmo/TT

Fotboll2022-06-17 13:02

Rosengårds och svenska landslagets kapten har det senaste året tagit den skånska klubben till SM-guld och cupguld.

Meritlistan är betydligt längre än så och längre ska den nu bli då Seger blir kvar i ytterligare två säsonger.

– Det är en fin fredag, säger Seger till TT.

– Klubben visade intresse väldigt tidigt och jag känner att jag älskar fotbollen, är fortfarande motiverad och känner att jag spelar på en bra nivå. Det var ganska självklart för mig när diskussionen kom upp.

– Drivet finns fortfarande i mig, det är svårt att säga nej när man håller på med något man älskar över allt annat. Det var ett ganska enkelt val.

Hårt jobb bakom

TT: Var kommer motivationen från?

– Det är nog helt enkelt att jag älskar fotbollen så mycket. Jag tycker om att gå ut och träna, vara ute med laget, fortsätta utvecklas och hjälpa de yngre att utvecklas ännu mer. Det är så himla mycket som är fint med fotboll och idrott i sig, att jag får lov att göra det här varje dag är jag glad och tacksam över – och att min kropp fortfarande kan vara på denna nivån fysiskt är också fantastiskt.

TT: Vad är hemligheten till att hålla kroppen i trim?

– Det är mycket hårt jobb bakom, att vara oerhört professionell i allt inom fotbollen och vid sidan av fotbollen. Sedan har jag en klubb, en ledning och tränare som är otroligt måna att hjälpa mig i den fasen och få mig att må bra, att prestera maximalt.

Sjögran: Blir bara bättre

Sportchef Therese Sjögran i en kommentar på klubbens hemsida:

"Hon är Sveriges främsta fotbollsspelare och en ambassadör för svensk fotboll, dessutom blir hon bara bättre och bättre för varje år. Seger är en kulturbärare som resten av laget följer, både på och utanför planen".

TT: Håller du med Sjögran, Caroline? Du blir bara bättre och bättre?

– Absolut, jag känner själv att jag tagit kliv hela tiden. Det är klart att erfarenhet och rutin hjälper till, men jag har kämpat hårt för att komma upp på den här nivån och jag försöker hålla mig där uppe så länge jag bara kan.

Fakta: Caroline Seger

Klubb: Rosengård.

Tidigare klubbar: Stattena IF, Linköpings FC, Philadelphia Independence, Western New York Flash, Ldb, Tyresö FF, Paris Saint-Germain, Lyon.

Antal landskamper: 229.

Meriter i urval: Fyra SM-guld, två OS-silver, två VM-brons, en Champions League-titel och två Diamantbollar.

Aktuell: Har skrivit på ett nytt kontrakt med Rosengård. Med i den svenska truppen till sommarens EM-slutspel i England.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!