Schough imponerade i Rosengårds seger

Olivia Schough har fått en flygande start på den damallsvenska säsongen. Hon slog hörnan som ledde till Rosengårds premiärseger borta mot Linköping och på lördagen satte hon två riktiga strutar framför ögonen på förbundskapten Peter Gerhardsson. –Hennes flytt till Rosengård har varit bra, säger han.

Olivia Schough jublar ikapp med lagkamraten Katrine Veje.

Olivia Schough jublar ikapp med lagkamraten Katrine Veje.

Foto: Johan Nilsson/TT

Fotboll2021-04-24 15:54

Det var mesta mästarna mot en nykomling och på förhand en självklar historia.

Och matchuret hade bara tickat till 4.40 när Jelena Cankovic satte en djupledsboll till Mimmi Larsson som rundade målvakten. Men bollen räddades på mållinjen av Hammarbykaptenen Alice Carlsson.

Det var en fingervisning om vad som komma skulle.

Inför säsongen gjorde Hammarby klart med landslagsanfallaren Madelen Janogy. Förra säsongen lämnade hon damallsvenskan för tyska Wolfsburg, men återvände snabbt till Piteå innan fotbollsresan gick vidare till Stockholm.

Skruv i krysset

Förbundskapten Peter Gerhardsson satt på läktaren, men han skulle få se en annan av sina landslagsspelare göra 1–0. I den 14:e matchminuten bröt Olivia Schough in från sin vänsterkant och drog till. Bollen skruvade sig läckert in i det bortre krysset.

Jelena Cankovic låg bakom mycket av FC Rosengårds offensiv. Hon både revs ned och förvaltade den tilldömda straffen och redan i matchens 30:e minut kändes det avgjort.

– Olivia försämrar ju inte direkt sina aktier med ett sådant mål. Det är ju inte första gången hon gör det heller, sa Gerhardsson i paus innan han gav sin syn på Schoughs flytt från Djurgården till Rosengård.

– Generellt sett så är det bra för utvecklingen att träna med bättre spelare och få bra sparring.

För Janogys del så hade hon inte fått så mycket bollar att jobba med.

– De har haft två tuffa matcher med Häcken först och nu Rosengård.

TT: Tror du som de flesta andra att det är de lagen som gör upp om SM-guldet?

– Det är de två lagen som har flest landslagsspelare, både svenska och från andra nationer. Det är de här två lagen som alla har ögonen på. De här första omgångarna kan vara viktiga, för desto längre säsongen går desto bättre brukar det gå för lagen med bredast trupper.

Andra drömträffen

Rosengård saknade både Nathalie Björn och Anna Anvegård. Men den andra halvleken var bara fem minuter gammal när Olivia Schough på nytt lossade bössan och svarade för en ny drömträff. 3–0 var ett faktum.

I den 73:e minuten reducerade Hammarby genom tidigare Rosengårdsspelaren Hanna Folkesson.

Tack vare segern toppar Rosengård tabellen, på samma poäng som Häcken.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!