Schough: "Går inte göra minsta lilla misstag"

En ribbträff och en sen reducering. Trots att Eintracht Frankfurt dominerade stort skapade Rosengård dramatik i Champions League-premiären på Malmö IP. –I Champions League går det inte att göra minsta lilla misstag, säger målskytten Olivia Schough efter 1–2-förlusten.

Olivia Schough reducerade för Rosengård på tilläggstid, men Malmöklubben föll med 1–2 hemma mot Eintracht Frankfurt i årets Champions League-premiär.

Fotboll2023-11-14 20:39

Tyska Eintracht Frankfurt vann bollinnehavet i procent med 59–41, hörnstatistiken med 15–2 och antalet avslut med 23–5. Trots det levde Rosengårds Champions League-premiär infört drygt 1 000 åskådare in i det sista.

I den fjärde tilläggsminuten skickade Olivia Schough in reduceringen fram till 1–2 med en och en halv minut kvar att spela.

– Då är det verkligen bara att trycka på och så får vi frisparken där i slutet, det är bara synd att de blockar "Beccs" (Rebecca Knaak) där på slutet. Annars hade det kanske stått 2–2, säger Olivia Schough.

"Blir tyngre"

Med knappa kvarten kvar – vid 0–1-underläge – träffade dessutom Hanna Andersson såväl ribban som bortamålvakten Stina Johannes, men bollen vägrade gå in.

– Vi kände att vi har en tro på det verkligen hela andra halvlek. Klart det blir tyngre när de gör 2–0 där, säger Schough.

Ja, för i stället för en kvittering avgjorde Barbara Dunst mötet med sitt 2–0-mål i den 84:e minuten. Precis som vid ledningsmålet i den 25:e minuten bjöd Rosengård på bollen i straffområdet.

– I Champions League märker vi att det går inte att göra minsta lilla misstag. Då nyper de till direkt. Och det är två sådana mål vi får mot oss i dag, tycker jag, säger Schough.

Fjolårets svenska mästarlag Rosengård har haft en bedrövlig damallsvensk säsong. I lördags avslutades ligasäsongen och sjundeplatsen är den sämsta placeringen i klubbens historia.

Malmöklubben fick snabbt ladda om för Champions League-premiär hemma mot Eintracht Frankfurt, men då återfanns sex spelare på skadelistan. Landslagskaptenen Caroline Seger har exempelvis en känning och blev kvar på bänken hela matchen. Detsamma gällde mittbacken Emma Berglund.

Trots det stod Rosengård upp bra mot den tyska premiärmotståndaren, som tidigare är känt som FFC Frankfurt med fyra Champions League-titlar på meritlistan (den senaste 2015).

– Ända sedan vi kände att det var kört med ligan har detta varit vårt fokus. Vi har hela tiden kunnat fila på detaljer inför detta. När vi nu väl är här är det bara att köra. Motivationen är på topp, säger Schough

Hyllar målvakten

TT: Vad tar ni främst med er till bortamötet med Benfica på onsdag nästa vecka?

– Utan att ha analyserat och det jag kan säga nu är att minimera våra misstag. Det hade säkert kunnat bli något mål till i dag om vi inte hade haft Angel (Mukasa) i mål i dag, hon gör en fantastisk prestation. Sedan måste vi vårda bollen bättre när vi väl får den, säger Olivia Schough.

Benfica ingick i gruppen även i fjol och också Barcelona, som vann turneringen förra säsongen, är en reprismotståndare i år för Rosengård.

I fjol blev det sex förluster av sex möjliga för Malmöklubben i gruppen som även innehöll Bayern München.

Rosengårds 21-åriga målvakt Angel Mukasa svarade för en stark insats mot Frankfurt med flera fina räddningar.
Fakta: Svenska lagens matcher i Champions League

14/11: Rosengård–Eintracht Frankfurt 1–2

15/11: Paris FC–Häcken (18.45)

22/11: Benfica–Rosengård (21.00)

23/11: Häcken–Real Madrid (18.45)

13/12: Rosengård–Barcelona (18.45)

14/12: Chelsea–Häcken (21.00)

20/12: Häcken–Chelsea (21.00)