Sänkte gamla laget i hemmadebuten för MFF

Han gjorde hemmadebut för Malmö FF. Och han gjorde det mot sitt tidigare klubb Sirius. Med ett mål och två assist sänkte Moustafa Zeidan sina tidigare lagkompisar. –Bra spelare förstår varandra, säger han med ett skratt.

Moustafa Zeidan och lagkompisarna i Malmö FF jublar efter hans mål mot Sirius.

Fotboll2022-07-23 16:23

Malmö FF har de senaste veckorna svarat för en rad tunga värvningar. Inför avspark presenterades Djurgårdens gamle skyttekung Mohamed Buya Turay för fansen och möttes av stort jubel. Men anfallaren fick vänta på debuten och fick från läktaren istället se två andra nyförvärv från start. Både Moustafa Zeidan och Mahamé Siby tog plats på mittfältet.

Den förstnämnde, 24-åringen från Helsingborg, hade tidigare fått en drömstart på MFF-karriären när han svarade för både mål och assist i debuten mot Norrköping. Nu gjorde han sin första match inför hemmapubliken.

– Det var helt fantastiskt, och något jag väntat på i flera veckor, säger han.

Siby till sjukhus

Om publikens bemötande var kärleksfullt var det inte lika varmt från Sirius backlinje. Redan efter tio minuter fick Zeidan bita stadions gräsmatta efter en tung tackling.

Fem minuter senare bjöd Siriusmålvakten David Mitov Nilsson sin förre lagkompis på en riktig avskedspresent. Men indianarpassningen till Zeidan resulterade inte i mer än ett stolpskott signerat Patriot Sejdiu.

Mahamé Sibys match tog slut redan efter 25 minuter då mittfältaren föll till marken med stora höftsmärtor. Han fördes omedelbart till sjukhus för undersökning. Det befaras en långtidsskada.

Ambulansen ens ha hunnit den knappa kilometern till MAS innan Zeidan på nytt spelade fram Sejdiu. Denna gång var 1–0 ett faktum.

– Han är riktigt bra, en fantastisk spelare och grymt bra värvning, förklarade Sejdiu efter matchen.

Widgren utvisad

Dennis Widgren värvades hem till Sirius från Hammarby tidigare i veckan. Bara två minuter in i andra halvlek drog han på sig sin andra varning för matchen och visades ut.

Med en man mer på planen gjorde hemmalaget processen kort. Ytterligare två minuter senare tog Moustafa Zeidan vara på Ola Toivonens passning.

– Jag visste inte riktigt hur jag skulle reagera på målet, vilket kanske syntes. Där är många fina killar i Sirius och jag önskar dem all lycka i framtiden. Men samtidigt är det ett avslutat kapitel, säger Zeidan.

Straffmål

I den 85:e matchminuten satte domare Granit Maqedonci visslan i mun för att döma straff till gästerna. Filip Rogic slog den i mål. Men närmre än så kom aldrig Sirius. I den 89:e minuten passade Zeidan på nytt fram till Sejdiu som gjorde sitt andra mål för matchen.

Och nu var det den definitiva spiken i kistan. På två allsvenska matcher för MFF har Zeidan gjort två mål och tre assist.

– Det är en drömstart. Vi har tagit sex poäng på två allsvenska matcher. På det personliga planet är det bara en bonus, säger segerfixaren.