Sällström fixade Vittsjö-poäng i premiären

Linda Sällström låg bakom det mesta för Vittsjö när laget i säsongens första match gästade Linköping. Trots en utvisning och underläge kunde laget kvittera och få med sig en poäng efter 1–1. –Hade vi visat samma aggressivitet från första början som vi gjorde när vi hade en utvisad hade vi tagit hem den här matchen, säger Linda Sällström till Viaplay.

Vittsjös spelare jublar efter att #18 Linda Charlotta Sällström kvitterat till 1-1mot Linköping.

Fotboll2022-03-27 17:04

I snålblåsten på arenan i Linköping var det till en början hemmalaget som kontrollerade matchen.

Linda Sällström, som kommit tillbaka till klubben inför säsongen efter spel i PSG och Helsingfors, stod för Vittsjös vassaste chans när hennes nick oturligt nog träffade ribban i stället för att leta sig in bakom Cajsa Andersson i Linköpingsmålet.

Annars var det mestadels Linköping som styrde och ställde. Men det skulle dröja nästan en hel halvlek innan bollen hittade nätet. Nyförvärvet Saori Takarada skickade in 1–0 en minut in på tilläggstiden.

Vittsjö pressade på

Vittsjö skruvade upp både pressen och tempot i den andra halvleken. Efter en knapp timmes spel var det återigen Linda Sällström som hade chansen att näta för gästerna.

Clara Markstedt förde in bollen i straffområdet och slog en pass till Sällström som löpt in rakt framför mål, skottet gick dock utanför.

Bara några minuter senare kom ett riktigt dråpslag mot gästerna. Nellie Persson fick syna domarens gula kort för andra gången i matchen efter att ha dragit ner Cornelia Kapocs på mittplan. 29-åringen fick tillbringa resten av matchen i omklädningsrummet.

– Jag tycker att den verkade lite underlig, säger Linda Sällström om utvisningen av lagkamraten.

Tredje gången gillt

Men det verkade sporra Vittsjö ännu mer, och inte minst Sällström.

Tredje gången gillt gällde verkligen för finländskan, som 12 minuter efter att laget reducerats till tio spelare skickade in kvitteringen via Nilla Fischer.

– Det var en bra kontring av oss och en bra passning från Clara Markstedt och så hade jag väl lite tur att den gick på Nilla, säger Sällström.

1–1 stod sig matchen ut och lagen fick med sig en poäng vardera från premiären.

– Vad ska jag säga, jag tycker nästan att vi spelar bättre med en man mindre än vi gör när vi är fulltaliga, jag vet inte vad jag ska tycka om det.