20-åringen vill gå hela vägen med sitt VIF

Saga Stejdahl tycker att Vimmerby IF har stora möjligheter att gå hela vägen den här säsongen och jaga ikapp serieledarna Tjust. Nu till lördagens match mot bottengänget Nittorp vill hon ha revansch efter förlusten senast. "Alla poäng är viktiga", säger hon.

Saga Stejdahl berättar om samarbetet mellan hon och Molly Levin som har funkat bra den här säsongen. Nu vill hon känna segervittring efter förlusten senast.

Saga Stejdahl berättar om samarbetet mellan hon och Molly Levin som har funkat bra den här säsongen. Nu vill hon känna segervittring efter förlusten senast.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-09-08 15:00

VIF är inblandat i kampen om seriesegern i division 2 när det återstår sex matcher kvar av säsongen. En stor anledning till de fina resultaten är försvararen Saga Stejdahl som har tätat till bakåt för Vimmerby. Samarbetet med mittbackskollegan Molly Levin ligger bakom den fina säsongen, enligt Saga själv. 

– Molly och jag kompletterar varandra bra väldigt bra, säger 20-åringen, som tidigare har spelat i HM IS.

Senast blev det förlust för VIF mot ett spelskickligt Jönköpings Södra med 1–3 på hemmaplan. På lördag väntar tabelljumbon Nittorps IK borta. Ett lag som Vimmerby på förhand ska besegra. 

Vad krävs för att ni ska gå hela vägen?

– Det kommer att krävas att alla är påkopplade och att alla tror på det till 100 procent. Vi vill ta revansch från förra helgen nu till matchen mot Nittorp. Jag kan tycka att vi gjorde en bra insats mot Jönköping rent individuellt, men vi fanns inte för varandra i alla lägen då. 

Med sex omgångar kvar att spela ligger Vimmerby på tredje plats i serien. De har fem poäng upp till serieledande Tjust och fyra till Ulricehamn. VIF har för övrigt båda topplagen kvar att möta, där just Tjust väntar i nästa hemmamatch. 

Men först handlar det om att göra allt för att besegra Nittorp. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!