Sadiq bekräftar flytt: "Blir min sista match"

Ibrahim Sadiq har gjort sitt i Häcken. Returen mot Aberdeen på torsdag blir hans sista match för Göteborgsklubben, bekräftar han. Nästa klubbadress ser ut att bli AZ Alkmaar. –Det stämmer att en klubb vill skriva kontrakt med mig, säger Sadiq.

Häckens Ibrahim Sadiq pratar med fansen efter första matchen mot Aberdeen i torsdags.

Häckens Ibrahim Sadiq pratar med fansen efter första matchen mot Aberdeen i torsdags.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Fotboll2023-08-27 20:55

Det har surrat transferrykten kring Ibrahim Sadiq en bra tid. Och de senaste verkar stämma.

Enligt Aftonbladet återstår bara detaljer i övergången till den nederländska storklubben AZ Alkmaar.

Nu bekräftar Ibrahim Sadiq att han bara är en medicinsk undersökning från att skriva på för en annan klubb. Vilken vill han dock helst inte säga.

"Åker i morgon"

Han antyder först att det handlar om en nederländsk klubb, men ångrar sig sedan.

– Det stämmer att de vill skriva kontrakt med mig, jag åker i morgon (måndag) för att göra en medicinsk undersökning. Men jag vill inte säga vilken klubb, eftersom det inte är officiellt än, säger han efter Häckens derbyförlust mot IFK Göteborg.

Häcken sålde nyligen Kristoffer Lund till Palermo och har under säsongen även sålt exempelvis Bénie Traoré till Sheffield United.

Hyllar supportrarna

Nu tycks Hisingsklubben vara nära ytterligare en stor spelaraffär.

Ibrahim Sadiq stod redan efter hemmamatchen mot Aberdeen i torsdags kvar länge hos Häckensupportrarna. Efter förlusten på Gamla Ullevi tog han ett nytt avsked.

– Häckens supportrar har betytt jättemycket, säger han.

I och med klubbytet väntar några hektiska dagar för den 23-årige ghananen. På måndagen ska hans nya klubb undersöka honom. På tisdag reser han tillbaka till Göteborg för att ytterligare en dag senare resa med Häcken till Skottland för returen mot Aberdeen på torsdag.

– Det blir min sista match för Häcken. Det känns jätteskönt, jag har jobbat hårt för det här. Dit jag ska är en dröm för mig, jag vill spela där och nu händer det, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!